Dječjoj bolnici novi uređaj za bronhoskopiju! Aukcijom slika Maura Stipanova do korisne opreme!

48

Jučer je u Dječjoj bolnici na Kantridi održana svečana primopredaja novog bronshoskopa. Vrijednost uređaja namijenjenog dijagnostici i procedurama uslijed dišnih teškoća kod djece iznosi 79 tisuća kuna, a nabavljen je humanitarnom aukcijom slika riječkog umjetnika Maura Stipanova u Muzeju grada Rijeke.

stipanov mauro

Novi je bronskohskop namijenjen pristupu dišnim putevima kod otežane intubacije u djece koja moraju biti podvrgnuta različitim operacijskim zahvatima, čime se dodatno osigurava sigurno izvođenje složenih postupaka u najmlađih pacijenata. Uređaj će značajno unaprijediti i rad liječnika.

Na izložbi koju je autor nazvao Šetnja prodano je 17 ulja na platnu, čime su prikupljena potrebna sredstva. Radovi su nastajali od 1973. do 2018. godine, a renomirani riječki umjetnik na svojim djelima ne skriva bliskost s pojedinim dijelovima grada na Rječini, poput Trsatskih stuba, lukobrana, kozalskih nebodera, lučke obale i sl.

U našem razgovoru s Maurom Stipanovom početkom godine, možete saznati što ga kao umjetnika i čovjeka nadahnjuje, a što brine.

Primopredaji su nazočili djelatnici Dječje bolnice na čelu s predstojnicima prof. dr. Jelenom Roganović (Klinika za pedijatriju) i prof. dr. Harry Nikolićem (Klinika za dječju kirurgiju), a ispred Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje donaciju je preuzeo predstojnik prof. dr. Alen Protić.

Mi smo početkom godine s guštom razgovarali s umjetnikom i saznali što ga kao nadahnjuje, a što brine.

Komentari