Davor Štimac i Tin Nadarević na skupu European Bridging Meeting u gradu Kaunasu u Litvi

93
davor štimac

U europskoj prijestolnici kulture 2022. u gradu Kaunasu u Litvi, netom je završen European Bridging Meeting čiji je cilj povezivanje mladih kliničkih istraživača zemalja istočne i zapadne Europe na polju gastroenterologije i hepatologije.

Sudjelovali su profesori iz dvadesetak europskih zemalja sa svojim ponajboljim učenicima. S prof. Davorom Štimcem sudjelovao je mladi riječki specijalist radiologije, Tin Nadarević, koji je predstavio istraživanja u području dijagnostike jetrenih tumora.

tin nadarević

Posljednji dan ovog skupa obilježila su predavanja svjetski priznatih međunarodnih nastavnika koji su iznijeli najnovije informacije o dijagnostičkom i terapijskom liječenju odabranih gastrointestinalnih i jetrenih bolesti.

Tom je prigodom predavanje održao i prof. Davor Štimac:

„Posebno me raduje što sam osobno imao priliku predstaviti rad u kojem sam sudjelovao sa stručnjacima iz 134 zemlje. Promijenili smo stari naziv bolesti koja obuhvaća metabolička oštećenja jetre  kreirajući kraticu MAFLD, što je pred nekoliko mjeseci publicirano u jednom od najboljih znanstvenih časopisa na svijetu Lancet- Gastroenterology and Hepatology“, rekao je predstojnik Klinike za internu medicinu riječkoga KBC-a prof. Davor Štimac koji je među prvih deset najcitiranijih znanstvenika iz Hrvatske u dvije kategorije najcitiranijih svjetskih znanstvenika.

Izvor: Da štima svima

Komentari