Birajte autoškolu: otvoren natječaj za besplatni vozački, potrebna jedino kreativnost te puno lajkova

60

Već tri godine Hrvatska udruga menadžera sigurnosti uz podršku Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i pokroviteljstvo Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Hrvatske gospodarske komore provodi kampanju “Dan bez mobitela u prometu”. U sklopu kampanje kreiran je i nagradni natječaj za osvojiti besplatni tečaj vozačkog.

Natječaj “Osvoji vozački” potaknut je obilježavanjem 21. listopadaDana bez mobitela u prometu. Zadatak natjecatelja je na kreativan način odgovoriti na pitanje “Zašto ne koristiti mobitel u vožnji?”. Budući vozači, tj. oni koji to žele postati mogu se izraziti spotom, fotografijom, skečom, stihovima ili otpjevanom pjesmom, crtežom ili stripom.

Zainteresirani se mogu prijaviti do 5. listopada na način da svoj odgovor u nekom od navedenih oblika javno podijele na svojem Facebook ili Instagram profilu te tagiraju @DanBezMobitelaUPrometu te stave hešteg #OsvojiVozački!

Pobjednika jednim dijelom biraju korisnici društvenih mreža, a drugim dijelom žiri. Naime, 6 natjecatelja s najviše lajkova na objavu ulazi u finale, a između njih žiri odlučuje o najkreativnijem izražaju. Pobjednik će se objaviti na sam Dan bez mobitela u prometu, tj. 21. listopada.

Pobjednik osvaja punu subvenciju troška vozačkog ispita B kategorije te ispita vožnje, a autoškolu može sam odabrati. Kampanjom se promiče opreznost tijekom vožnje, što je važno promovirati među mladim vozačima. Pokazalo se da čak 91 posto vozača koristi mobitel, a ono je na četvrtom mjestu uzroka prometnih nesreća.

 

 

Komentari