Beč: Školski udžbenici iz državnog, a pribor iz gradskog proračuna!

109

U Beču ne raste samo broj školaraca, nego sukladno tome i proračun za nabavu školskog pribora.

Tako je za narednu školsku godinu 2019./20. u bečkom gradskom proračunu za školski pribor predviđen izdatak od preko 4 milijuna eura.

Kako bi se roditeljima olakšao start u novi školsku godinu bečke će gradske vlasti investirati više 4 milijuna eura u kupnju bilježnica, olovka, ravnala, geometrijskog pribora, gumica i šestara, a učitelji sami mogu odlučiti što je od toga najpotrebnije u njihovim razredima.

Nabava materijala odvija se preko bečkog ureda za školstvo MA 56 ili to po dogovoru obavljaju sami učitelji i predstavnici roditelja.

Svoj djeci želimo pružiti jednake mogućnosti obrazovanja. U to spada i opremanje modernim i individualiziranim školskim priborom. Zato Grad Beč svake godine ovim paketom nastoji pomoći svim obiteljima s djecom školskog uzrasta“, ističe bečki član poglavarstva za obrazovanje Jürgen Czernohorszky.

Gradska pomoć prilikom nabave školskih materijala roditeljima osnovnoškolaca donosi olakšanje od 33 eura, srednjoškolaca 47 eura i 70 eura za učenike roditelja politehničkih škola.

Austrijski roditelji i učenici nemaju brige niti oko školskih udžbenika. Njihovu nabavu naime još od 1972. financira austrijsko Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Komentari