Casabianca u New Yorku: Đurđa i Franko prošetali po Manhatenu!

171
Izvor: Screenshot FB

Malo tko nije čuo za poznati voditeljski dvojac s malih ekrana i pozornica, Irenu Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiacu, koji su napisali i izvode predstavu Casabianca. Predstava je ovih dana doživjela i svoju premijeru u New Yorku!

Naravno, uz predstavu mora se spojiti ugodno s korisnim, odnosno u ovom slučaju obrnuto. Đurđa i Franko, glavni protagonisti predstave Casabianca, na trenutak su sišli s pozornice i prošetali New Yorkom kako bi doživjeli njegovu punu čar. Popili su kavu s kraljicom Elizabetom II., upoznali Kate Middleton i princa Williama te posjetili muzej, a prošetali su i slavnim Manhatenom! Kako je to izgledalo možete pogledati u videu OVDJE.

Podsjetimo, Casabianca je kazališna predstava koju su napisali i izvode Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca, dobro poznat voditeljski dvojac s malih ekrana i raznih pozornica. Riječ je o komediji na čakavskom dijalektu koja prikazuje smiješnu stranu života tipičnog primorskog bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas. Irena i Mario, odnosno Đurđa i Franko, upoznali su se u popularnoj trejsduji. Ona je bila mlada i poduzetna, a on neiskusan i nagovorljiv. Skupa su pogledali film „Casablanca“ i započeli romansu. Bilo je lijepo dok je trajalo, a onda je došao brak, pa djeca. Komunizam pa kapitalizam. Partija pa stranke. Trendovi su se mijenjali, a Đurđa i Franko trajali, ali ne bez problema. Jer, kako kaže Franko: „Život se more opisat z tri besedi. Vavek neki k…..“.

L.B.

 

 

 

Komentari