Casabianca je doživela svoju premijeru va Nevijorku!

229
Izvor: Screenshot FB

Hit-komedija „Casabianca“ Irene Grdinić i Marija Lipovšek Battifiace jučer je prvi puta izvedena u New Yorku. Ujedno, i 21. i 22. svibnja bit će izvedena predstava u New Yorku. Kako je to izgledalo u New Yorku možete pogledati OVDJE.

“Casabianca je doživela svoju premijeru va Nevijorku! Veliko hvala organizatorima, našim domaćinima i sviiiimi ki su došli i ki su se nasmeli zajedno s nami! Tako je bilo sinoć… A danas nas prima Biden. Želi čut ča Đurđa misli o krizi va Europi,” poručili su izvođači i autori predstave.

Podsjetimo, na poziv Hrvatske zajednice u New Yorku i Hrvatske katoličke misije, Irena i Mario, odnosno Đurđa i Franko, došli su nasmijati brojne Hrvate koji žive u New Yorku.

“Casabianca” je komedija na čakavskom dijalektu koja prikazuje smiješnu stranu života tipičnog primorskog bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas. Đurđa i Franko upoznali su se u autobusu, popularnoj trejsduji. Ona je bila mlada i poduzetna, a on neiskusan i nagovorljiv. Skupa su pogledali film „Casablanca“ i započeli romansu. Bilo je lijepo dok je trajalo, a onda je došao brak pa djeca. Komunizam pa kapitalizam. Partija pa stranke. Trendovi su se mijenjali, a Đurđa i Franko trajali, ali ne bez problema. Jer, kako kaže Franko: „Život se more opisat z tri besedi. Vavek neki k…..“.

L.B.

Komentari