Idućih dana lokalni pljuskovi, krajem tjedna moguć toplinski val uz temperature do 34 °C

114

Stiglo nam je preuranjeno ljeto. Temperature zraka već danima su prave ljetne, ponegdje primjerenije kraju lipnja nego li sredini svibnja, a takve će ostati i idućih dana.

Početak tjedna donosi nam nastavak vrlo toplog vremena, međutim bit će malo promjenjivije uz pojavu pljuskova u kopnenom dijelu Istre. Pljuskovi će češći biti u utorak kada oko Učke može biti i jačeg nevremena uz silovit nalet kiše i tuču.

Nestabilnije vrijeme prekinut će bura koja stiže u noći na srijedu, a koja će lokalno biti jaka, naročito u početku. Pritom treba napomenuti kako konkretne kiše na širem području nema do daljnjega, odnosno nastavlja se deficit oborina koji nas prati mjesecima.

Oči ljubitelja meteorologije ipak su uprte u kraj tjedna i vikend kada nam prijeti prvi toplinski val ove godine. Naime, sinoptička situacija bit će prava ljetna, srpanjska, a temperature zraka nekoliko dana mogle bi prelaziti 30 °C. Pritom bi se na toplijim lokalitetima mogle sasvim približiti i vrlo vruće temperature od 35 °C, javlja IstraMet.

L.B.

Komentari