Riječanin Nenad Bach i King Street Big Band uživo u Lancasteru za mir u svijetu u jednom satu!

55
Izvor: Screenshot Facebook Nenad Bach

Riječanin Nenad Bach, međunarodno je priznati skladatelj, izvođač, producent i aktivist. Tijekom svog života podijelio je pozornicu i surađivao s mnogim zvijezdama poput Bona i The Edge iz U2, Pavarottijem, Rickom Dankom i Garthom Hudsonom iz The Banda, Johnom Malkovichem, Martinom Sheenom, Leonardom Cohenom, Bruceom Springsteenom, Richiejem Havensom i mnogima drugima.

Prodao je više od milijun ploča, a dva njegova albuma popela su se na prvo mjesto top ljestvice u Europi. New York Times nazvao je Nenada “mješancem Lou Reeda i Eltona Johna”, no njegovi ga obožavatelji smatraju “hrvatskim Johnom Lennonom”.

Objavljujući svoj šesti album World Peace in One Hour, u petak, 27. kolovoza po lokalnom vremenu održao je nastup na Sveučilištu Millersville u Lancaster Pennsylvaniji, uz podršku King Street Band-a KSBB. Tema koncerta je svjetski mir.

Osnivačica i direktorica KSBB -a Kate Umble Smucker upoznala je Bacha u studenom 2017. i bili su nadahnuti za zajednički rad na snimanju. “World Peace in One Hour” isprepliće teme “Breaking the Cycle,” “Extending the Table,” i “Strengthening Community Relationships,” s prezentacijama nekoliko lokalnih organizacija, uključujući Mom’s House, Church World Services, Lancaster County Council of Churches, Lancaster Transplant, Friendship Heart Gallery kao i Lancaster County’s Office of the District Attorney. KSBB-u i Bachu pridružili su se lokalni zbor Chromatic Expression Choir i prateći pjevači koje je okupio i aranžirao lokalni pjevač-producent Reji Woods.

Nenadu Bachu dijagnosticiran je Parkinson 2010. godine, nakon što ga je prijatelj 2015. pozvao u Westchester Table Tennis Center u Pleasantvilleu u New Yorku. Nenad je otkrio da Ping Pong pomaže u ublažavanju simptoma, čak i neke preokrene. Prije gotovo 5 godina stvorio je globalni pokret PingPongParkinson®.

Gledajte umjetnika Nenada Bacha i King Street Big Band uživo u Lancasteru za mir u svijetu u jednom satu! Reprize ćete moći vidjeti u subotu i nedjelju (po njujorškom vremenu) u 9, 15 i 21 sat na OVOJ POVEZNICI.

Snimka zaslona 2021-08-28 101623
Izvor: Screenshot Facebook Nenad Bach

Komentari