U Općoj bolnici Zadar od koronavirusa preminuo 88-godišnjak

169

„U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru. Ovim putem izražavamo sućut obitelji preminulog.
Od 30 uzoraka jučer poslanih na analizu, još su tri osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji. Pozitivni pacijenti kontakti su sa prethodno oboljelim osobama iz bolnice u Biogradu.
S obzirom na preminulu osobu, Zadarska županija sada ima 53 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su tri na respiratoru.
Danas kasno poslijepodne u zadarsku luku Gaženica stiže katamaran iz Ankone. Putnike će dočekati tim epidemiologa, državni sanitarni inspektori te djelatnici policijske uprave te će nakon trijaže u pratnji policije biti prepraćeni, odnosno selektirani na one koji pripadaju našoj županiji i koji putuju na druge destinacije.
Svi putnici obavezni su nakon dolaska biti 14 dana u kućnoj samoizolaciji, a ukoliko nemaju uvjete osigurana im je karantena“, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije

❗PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE❗? U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa….

Objavljuje Zadarska županijaNedjelja, 5. travnja 2020.

Komentari