U Puli na tržnicu u adventsku kućicu

21
Izvor: Glas Istre

Jedanaest adventskih kućica dopremljeno je jučer na središnji gradski merkat preko puta zgrade Tržnice u Puli. Adventske kućice ustupljene su besplatno na korištenje zainteresiranim OPG-ovima od strane Grada i Pula Film Festivala, a poslužit će lokalnim obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima gdje će prodavati voće i povrće, orašaste plodove, domaći sir i med te meso. Stanovnici Pule nadaju se da će se uskoro otvoriti i ribarnica. Radno vrijeme kućica je od 8 do 13 sati, a na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak bit će zatvorene.

Prema naputku Stožera civilne zaštite, rad je dopušten samo u zatvorenim objektima. Prema naputku Stožera civilne zaštite, pri čekanju na red potrebno je poštivati zadane mjere poput održavanja distance.

13396574
Izvor: Goran Šebelić/Hanza Media

Pula nije jedina koja se odlučila na takav potez. U Vinkovcima se jednako tako tržnica premjestila u adventske kućice, a PGS u Rijeci traži ovu mjeru. Predsjednica PGS ogranak Rijeka Tea Mičić ističe kako bi činom postavljanja kućica na slobodne javne površine svi bili na dobitku. Mali i srednji poduzetnici dobili bi pomoć, a sugrađani mogućnost kupnje svježih i domaćih namirnica.

Komentari