U Izraelu zabilježen prvi svjetski slučaj “flurone”

122

Prvi slučaj bolesti “flurone” otkriven je u Izraelu. Flurona se smatra dvostrukom infekcijom Covidom-19 i gripom.

Prema Hindustan Timesu, prvi slučaj flurone zabilježen je početkom ovog tjedna kod trudnice koja je primljena u Rabin Medical Center. U izvješću koje se poziva na izraelske novine Yedioto Arronos navodi se da mlada žena nije cijepljena.

Vijesti o novim bolestima dolaze kada svijet bilježi novi porast broja novooboljelih zbog Omicron varijante Covida-19. U zemljama poput Sjedinjenih Američkih Država, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva, epidemija novih varijanti dovela je do bilježenja novih infekcija i velikog broja hospitalizacija.

Što je flurona?

Florona nije nova varijanta koronavirusa. Kod ove bolesti smatra se da se gripa i korona javljaju u isto vrijeme.

Izraelski liječnici rekli su da se proučavaju nove bolesti jer je u zemlji nedavno došlo do porasta slučajeva gripe. Dr. Nahla Abdel Wahab, liječnica u Sveučilišnoj bolnici u Kairu, rekla je da Flurona može ukazivati ​​na značajan poremećaj imunološkog sustava jer dva virusa istovremeno napadaju ljudsko tijelo.

Izrael je započeo cijepljenje četvrtom dozom onih koji su najosjetljiviji na koronavirus. Ovo je jedna od prvih zemalja koja je to učinila kako bi se pripremila za val infekcija uzrokovan varijantom Omicron.

Izrael, koji je predvodio svjetski program cijepljenja 2020., dat će četvrtu dozu cjepiva protiv Covida-19 osobama s oslabljenim imunitetom te starijim osobama i zaposlenicima u ustanovama za dugotrajnu skrb. Četvrta doza počela se primjenjivati u petak ujutro u medicinskom centru Sheva u Izraelu i davana je pacijentima s transplantiranim srcem i plućima.

Zemlja trenutno doživljava novi val infekcije uzrokovan zaraznim varijantama Omicron. U četvrtak je zabilježeno 4.085 novih slučajeva. Ovo je najveći broj zaraza koji je Izrael vidio od kraja rujna po danu. U četvrtak su uvedena nova ograničenja kako bi se zaustavio porast stope zaraze prije proslave Nove godine.

Izrael, zemlja s 9,3 milijuna ljudi, prijavila je 8.243 smrtna slučaja od koronavirusa od izbijanja pandemije. Većina stanovništva, odnosno 6,5 milijuna ljudi primilo je barem jednu dozu Pfizer/BioNTech, a više od 4,2 milijuna Izraelaca prima dvije doze i booster.

Izvor: India News Republic

L.B.

Komentari