Trgovina mješovitom robom u jednoj školi nudi namirnice u zamjenu za dobre ocjene i dobra djela

139
trgovina

Trgovina mješovitom robom osnovana i smještena u školi u Teksasu potpuno je jedinstvena po tome što umjesto gotovine prihvaća ‘dobra djela’ kao plaćanje.

Srednja škola Linda Tutt u Sangeru u Teksasu nalazi se u području zemlje gdje je 43% od 2750 učenika upisanih u školskom okrugu klasificirano kao ‘ekonomski ugroženo’. Stoga se nadamo da će novi mehanizam plaćanja ublažiti neke od problema s kojima se susreću učenici i njihove obitelji. Studenti zarađuju bodove koji se mogu zamijeniti za namirnice dobivanjem dobrih ocjena, činjenjem dobrih djela i dovršavanjem posla oko kampusa.

Ravnatelj škole, Anthony Love, rekao je: “Mnogi naši učenici dolaze iz obitelji s niskim socioekonomskim stanjem. To je način da učenici steknu mogućnost kupovine za svoje obitelji. Marljivim radom možete zaraditi bodove za pozitivne preporuke. Možete zaraditi bodove za obavljanje kućnih poslova oko grada ili pomoći u čišćenju. Mi smo mala školska četvrt, ali uvijek pokušavamo naučiti našu djecu važnosti vraćanja zajednici. Sada se školski okruzi diljem Teksasa i ostatka zemlje pitaju kako mogu pokrenuti program poput našeg, i to je stvarno za nas uzbudljivo. Znati da se naš mali grad dobro širi.”

Prvi Refuge Ministries, Albertsons i Texas Health Resources prvi su iznijeli ideju školskom okrugu kao sredstvo za pomoć učenicima s poteškoćama. Nadaju se da će projekt ne samo materijalno pomoći studentima i njihovim obiteljima, već će također pomoći studentima da steknu jaku radnu etiku koja će ih dobro opremiti za kasnije odrasle živote.

Preston Westbrook, učenik srednje škole, rekao je za CNN: “Volim ovu školu, pomažem u svemu što radimo. Ovdje sam kako bih se pobrinuo da učenici dobiju ono što im treba. Trgovina je pomogla da se obiteljima podignu raspoloženje tijekom pandemije, posebno za ljude koji su izgubili članove obitelji. Učenici koji dođu baš su sretni, uvijek imaju osmijeh na licu.”

Dok je podrška projektu bila snažna, drugi se pitaju zašto su u jednoj od najbogatijih zemalja svijeta učenici prisiljeni raditi kako bi stavili hranu na obiteljski stol te zašto njihovi roditelji nisu dovoljno plaćeni. Zbog čega im nije dana mogućnost zapošljavanja u prvom redu?

Izvor. My Positive Outlooks

L.B.

Komentari