Ptica grabljivica svojim kandžama uhvatila morskog psa

45

Snimak ptice grabljivice koja hvata veliku ribu nalik morskim psima u kandžama našao se na društvenim mrežama i evocirao višestruko pozivanje na fenomen znanstveno-fantastičnog filma “Sharknado”.

Videozapis koji je CBS objavio da je prošlog tjedna snimio domaći Ashland White iz Tennesseeja, a podijelio ga Tracking Sharks, pokazuje kako velika ptica nalik sokolu leti preko obale plaže Myrtle u Kaliforniji s velikom ribom koja se bori za slobodu. Prema tweetu Whitea, video je snimljen sa 17. kata zgrade u kojoj je boravila. Video je podijeljen i na Facebooku. Iako vrste ptica i riba još nisu potvrđene, korisnici Twittera nudili su nagađanja i prijedloge o identitetu dva stvorenja u videozapisu. Neki su predložili da je ptica kondor, a drugi su se izlagali tvrdnjom da dotična riba nije morski pas.

Video je na različitim platformama pregledan više od 17 milijuna puta. Više gledatelja primijetilo je sličnost videa i “Sharknada”, kultno-klasične filmske serije o morskim psima koji izlaze iz oceana kako bi napali ljude na kopnu.

Izvor: Science Alert

Komentari