Na Jadranu olujna bura, u Gorskom kotaru snijeg – u prekidu gotovo svi prometni pravci!

17

Zbog snijega u Gorskom kotaru i olujne bure u priobalju nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u smjeru Rijeke i obratno, priopćuju iz HAK-a.

Jak vjetar zatvorio je gotovo sve prometne pravce. Za sve skupine vozila zatvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8).

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (ostale kategorije voze obilazno Gračac-Obrovac-Karin ili Gračac-Knin), autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), Paški most (DC106) i lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Karlobaga na snazi je zabrana prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila, i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg, mokri i skliski kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Zbog snježnih nanosa za sav promet zatvorene su županijske ceste Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje i Lič-Lukovo.

 

Komentari