Covid-19 će ostati među nama barem do ljeta 2021.

71

Francuski predsjednik Emmanuel Macron kaže da će se njegova zemlja boriti protiv virusa barem do sredine iduće godine jer su tamo slučajevi narasli preko milijun. U petak je Francuska zabilježila više od 40.000 novih slučajeva i 298 smrtnih slučajeva. Ništa bolje nije niti u ostalim zemljama. Ostale su nacije, uključujući Rusiju, Poljsku, Italiju i Švicarsku, također zabilježile nove maksimume.

Svjetska zdravstvena organizacija rekla je da je porast europskih slučajeva bio kritičan trenutak u borbi protiv virusa. Pozvali su na brzu akciju kako bi se spriječilo preopterećenje zdravstvenih usluga. Dnevne infekcije u Europi više su se nego udvostručile u posljednjih 10 dana. Na kontinentu je sada zabilježeno ukupno 7,8 milijuna slučajeva i oko 247 000 smrtnih slučajeva.

“Sljedećih nekoliko mjeseci bit će vrlo teško, a neke su zemlje na opasnom putu”, rekao je novinarima šef Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus. Na globalnoj razini zabilježeno je više od 42 milijuna slučajeva i 1,1 milijuna smrtnih slučajeva. Znanstvenici su upozorili da, iako se neviđenom brzinom postiže napredak u stvaranju cjepiva, to na proljeće neće vratiti život u normalu.
Izvor: BBC

Komentari