Znanjem plovimo svijetom: Svečano otvorena edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta

42

Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci održao je 3. prosinca 2021. svečanu sjednicu Fakultetskog vijeća u reprezentativnoj hali novouređene edukacijske radionice Torpedo, a tom je prigodom radionica službeno i otvorena. Dekan Fakulteta prof. dr. sc. Alen Jugović održao je izvješće dekana te istaknuo kako je Fakultet, u ovo zahtjevno i izazovno vrijeme u kojem se svaki fakultet bori za studente, napravio izmjene, modernizaciju i prilagodbe svih 5 studijskih programa koje Fakultet provodi.

“Naši studenti vezani uz plovidbu nalaze posao unutar 3-6 mjeseci od završetka studija, a oni vezani uz zanimanja na kopnu unutar 12 mjeseci, a mnogi i mnogo ranije, ponosno je istaknuo dekan Jugović. Kroz 40-ak projekata na kojima trenutno naši djelatnici rade, ukupno smo u ovoj godini uprihodili oko 3,8 milijuna kuna, a putem tečajeva, odnosno cjeloživotnog obrazovanja još oko milijun kuna. Ljudi su najbitniji, ali svakako je bitna i oprema pa smo tako preuredili opremili i ovaj novi prostor, ali i proveli brojne druge projekte, a sve u cilju unaprjeđenja obrazovanja naših studenata, kao i znanstvenoistraživačkog i stručnog rada naših djelatnika,” zaključio je dekan.

“Pomorski fakultet perjanica je i ponos riječkog Sveučilišta. Vi ste dokaz da više i jest više i potpuno se uklapate u naš moto semper magis! Impresionirana sam vašim postignućima”, a Sveučilište će vam, uvijek biti podrška, čestitala je dekanu i Fakultetu rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Okupljenima su obratili i pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije Nada Milošević, dipl. iur., kao i dr. sc. Bojan Hlača, predsjednik Lučke uprave Rijeka i kap. Siniša Orlić, ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Uslijedilo je svečano otvaranje edukacijske radionice Torpedo, a simbolično su vrpcu zajedno prerezali pročelnica Milošević, rektorica Prijić Samaržija i dekan Jugović.

Ova do nedavno derutna hala nekadašnje tvornice Torpedo, godinama je bila prepuštena propadanju, a sada u nju (bez opreme) uloženo oko 500 tisuća eura (bez opreme) i ona će predstavljati edukacijsko-istraživački centar, jedinstven na Jadranu. Hala se nalazi u Baračevoj ulici br. 19, vrlo prikladno na samoj obali mora. Ovom se će se suvremenom radionicom koja će uvelike poboljšati praktična nastava, ali i pružiti priliku boljem znanstvenoistraživačkom radu korištenjem različite opreme. Kapacitete radionice, osim Pomorskog, koristit će i Tehnički fakultet, a možda i drugi u budućnosti. Pomorski je fakultet također uzeo u koncesiju i dio obale pa će ”flota”, odnosno edukacijske brodice koje posjeduje Fakultet biti privezane u neposrednoj blizini.

edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta edukativna radionica Torpedo Pomorskog fakulteta

L.B.

Komentari