Zbog olujnog vjetra zatvorene ceste, prekinut velik broj trajektnih i katamaranskih linija

60

Crveno upozorenje za vjetar izdano je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak, 11. siječnja, za područje riječke regije, Kvarnera, Velebitskog kanala i Dalmacije, a narančasto za regije: Knin, Split, Dubrovnik i zapadnu obalu Istre. Na području riječke regije očekuje se olujna, podno Velebita i orkanska bura s najjačim udarima vjetra većim od 130 kilometara na sat.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC27 i DC50);
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica-Delnice, obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3, kolona vozila između tunela LUČICE i čvora DELNICE duga je oko 2 km te se povremeno zatvara tunel Lučice (molimo vozače da koriste izlaz Ravna Gora);
  • Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8);
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);
  • Paški most (DC106)
  • most dr. Franje Tuđmana.

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Kikovica;
  • brza cesta Solin-Klis (DC1);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja
  • DC25 Brušane-Baške Oštarije-Karlobag (zbog snježnih zapuha i vijavice).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti) zbog olujnog vjetra, javlja HAK.

Večeras, 10./11. siječnja, od 22:00 sata od 06:00 sati zbog radova kroz tunel Učku vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, a tunel neće biti zatvoren za promet.

Snijeg (susnježica) mjestimice pada u gorskim predjelima. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Ponegdje ima i magle. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog olujne bure u prekidu su: trajektne linije Prizna – Žigljen, Stinica – Mišnjak, 401 Zadar (Gaženica) Ist – Olib – Silba – Premuda, 638 Sumartin – Makarska, 338 Lopar – Valbiska, 334 Porozina – Brestova, 636 Split – Rogač; brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak, 409 Zadar – Preko; katamaranske linije Mali Lošinj – Cres – Rijeka, Novalja – Rab – Rijeka, 9401 Zadar – Premuda – Silba – Olib, 9602 Split – Vis, 9604 Split – Hvar – Vela Luka – Ubli, Split – Hvar – Korčula, Milna – Rogač – Split, Šibenik – Žirje – Kaprije.

Trajektna linija 606 Trogir (Soline) – Drvenik Mali – Drvenik Veli s polaskom u 19:30 plovi na relaciji Trogir – Drvenik Veli bez uplova u Drvenik Mali. Trajekt na liniji 532 Šibenik – Kaprije – Žirije ne pristaje u luci Žirije.

L.B.

Komentari