Započnite jutro uz zdrave krafne s čokoladom i bademom!

17

Sastojci:

sprej za kuhanje biljnog ulja s neprijanjajućim uljem
2 velika jaja
2 žlice biljnog ulja
3 žlice javorovog sirupa
1 ¼ šalice fino mljevenog bademovog brašna
1 ½ žličice praška za pecivo
½ žličice košer soli
2 žlice kakaa u prahu nizozemskog procesa

Korak 1
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. Neprianjajuću tavu za krafne obilno poprskajte ili premažite sprejem za kuhanje; ostaviti sa strane dok ne bude potrebno.

Korak 2
Stavite jaja, biljno ulje i javorov sirup u zdjelu za miješanje i dobro miješajte dok smjesa ne postane emulgirana, lagana i malo pjenasta, 3 do 4 minute. Dodajte bademovo brašno, prašak za pecivo, sol i kakao prah; sve dobro izmiješajte lopaticom dok se svo bademovo brašno ne uklopi i ne dobijete jako gusto tijesto.

Korak 3
Prebacite tijesto u slastičarsku vrećicu ili plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem s odsječenim kutovima. Tijesto ravnomjerno izlijte u pripremljenu posudu za krafne.

4. korak
Umočite prst u vodu i zagladite vrhove tijesta da se ujednači. Kucnite tavom po radnoj površini nekoliko puta da se tijesto još više slegne.

Korak 5
Pecite u sredini zagrijane pećnice dok drveni ražanj umetnut u krafnu ne izađe čist, 9 do 10 minuta. Pustite da se hladi u tavi 10 minuta prije nego što ga preokrenete na rešetku za hlađenje. Potpuno ohladite prije posluživanja.

Možda vas zanima: “Najukusniji Brownie prema receptu Jamija Olivera“.

L.B.

Komentari