Zadar je postao grad iluzija

Otvaranjem Muzeja iluzija, Zadar je dobio novi zabavni sadržaj namijenjen svim generacijama koji predstavlja zanimljivu nadopunu bogate turističke ponude grada

976
Obrnuta soba

Zadarski Muzej iluzija danas je otvorio svoja vrata na adresi Poljana Zemaljskog odbora 2 te posjetiteljima željnim dobre zabave ponudio intrigantno vizualno, osjetilno i edukativno iskustvo s pregršt novih, još neviđenih iluzija. Fascinantni svijet iluzija koji ovaj muzej pruža posebno je osmišljen kako bi poljuljao povjerenje u osjetila posjetitelja te predstavlja mjesto koje donosi zabavu za sve generacije; djecu, roditelje, parove, djedove i bake kao i zanimljivu nadopunu turističke ponude grada.

Vortex
Vortex

Prvi posjetitelji su tako imali prilike hrabro uskočiti u vrtlog iluzija u tunelu Vortex, koji je prvi tunel te vrste u ovom dijelu Europe. Vortex je iznenadio svakoga tko je pokušao proći kroz rotirajući cilindar u nastojanju da napravi sljedeći korak po potpuno ravnoj i stabilnoj površini.

Soba ogledala
Soba ogledala

Posjetitelje je oduševila i soba ogledala koja, zahvaljujući različitim oblicima i kutovima reflektiranja, izobličuje predmete i osobe koje zrcali, pružajući jedan nov i neobičan pogled na stvarnost.

Soba sa stolicom
Soba sa stolicom

Novost u zadarskom Muzeju iluzija je i soba sa stolicom koja pokazuje koliko je zapravo nevjerojatna percepcija veličine osobe koju gledamo, ovisno o kontekstu koji nam sugeriraju predmeti oko nje, pa se tako osoba na stolici čini izuzetno malom s obzirom na druge ljude u prostoriji.

Muzej iluzija eksponat stol

Mnoge je u djetinjstvo vratio i kaleidoskop čije su zaigrane uzorke, umjesto šarenih papirića i perli, činili sami posjetitelji. Okupljeni su se mogli okušati i u brojnim didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama koje su se pokazale itekako zahtjevnima za rješavanje, no istovremeno su pružile pregršt dobre zabave.

Nakrivljena soba
Nakrivljena soba

Pravo bogatstvo eksponata te zabavne i atraktivne varke Muzeja iluzija posjetitelje su naučili ponešto o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti koja se nalazi iza iluzija, kako bi bolje mogli razumjeti zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije.

Infinity room
Infinity room

Muzej iluzija u Zadru ove će sezone zasigurno postati jedno od najpopularnijih gradskih destinacija, a brojni će posjetitelji svoje doživljaje u Muzeju moći fotografirati i čak podijeliti na društvenim mrežama. Radno vrijeme muzeja je svaki dan od 9 do 24 sata.

Saznajte više na http://zadar.muzejiluzija.com/.

Komentari