Uskoro izdavanje građevinske dozvole za kompleks Žabica

263
žabica

Na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Filipović ujedno je prezentirao polugodišnje izvješće o svom radu te radu svojih zamjenika Sandre Krpan i Gorana Palčevskog u prvih šest mjeseci ove godine.

„Poseban naglasak stavljen je na realizaciju strateških projekata važnih za Rijeku. Intenzivno smo s investitorima razrađivali i pripremali realizaciju Kompleksa Zapadna Žabica. Investitori su u predali zahtjev za građevinsku dozvolu i dozvola bi trebala, uz potvrdu svih javno pravnih tijela, biti vrlo skoro izdana, kako bi se nastavilo s realizacijom tog za Rijeku itekako važnog projekta“, kazao je gradonačelnik Filipović, dodavši kako su ostvareni brojni kontakti s predstavnicima tvrtki u državnom vlasništvu na realizaciji važnih projekata, kao što je izgradnja čvora Orehovica te novog čvora na Kozali.

Također, značajne su bile i aktivnosti daljnjeg razvoja sportske i obrazovne infrastrukture, a posebno novih vrtićkih kapaciteta. Treba posebno naglasiti da je tijekom izvještajnog razdoblja pripremljen i potpisan Sporazum između Grada Rijeke, Zajednice Talijana Rijeka i Unione Italiana, o izgradnji novog Dječjeg vrtića Fiume na Krnjevu, čime će se vrtićki kapaciteti riječkih vrtića povećati za više od 80 mjesta.

U cilju nove stanogradnje velika je pozornost posvećena nastavku gradnje stanova po programu društveno poticane stanogradnje.  Gradonačelnik je dodijelio ključeve novim vlasnicima 90 stanova izgrađenim na Martinkovcu putem programa društveno poticane stanogradnje. Navedeni model stanogradnje Grad Rijeka provodi u suradnji s Agencijom za društveno poticanu stanogradnju Grada Rijeke. Također, tijekom izvještajnog razdoblja bile su intenzivne aktivnosti vezane uz razvoj novih modela priuštivog stanovanja.

Tijekom izvještajnog razdoblja bile su vrlo intenzivne koordinacijske aktivnosti na izgradnji Zdravstvenoga centra na Rujevici i opremanju nove Bolnice za ženu i dijete pri KBC Rijeka uz izgradnju prateće gradske prometne i komunalne infrastrukture. Uz navedeno, intenzivne su bile i aktivnosti vezane uz priključenja gradskih prometnica na mrežu državnih prometnica te utvrđivanja projekata izgradnje i unapređenja prometne, ali i komunalne infrastrukture na području Grada. Pritom svakako treba istaknuti koordinacije s komunalnim društvima vezano uz razvoj komunalne infrastrukture putem projekata koje provode komunalno društvo Vodovod i kanalizacija „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ i trgovačko društvo Energo „Obnova toplinarstva grada Rijeke“.

Gradsko vijeće nije prihvatilo polugodišnje izvješće gradonačelnika. Za su glasovali vijećnici SDP-a, IDS-a, HSU-a i SDSS-a, protiv su bili vijećnici HDZ-a, MOST-a, Možemo! i Unije Kvarnera te nezavisni vijećnici Maša Magzan, Iva Rinčić, Marin Račić i Davor Štimac, a suzdržani vijećnici PGS-a.

Komentari