U šumi na području Viškova pronađena ručna bomba

90
šuma

Od početka siječnja evidentirane su predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava koje su građani sa šireg opatijskog područja i Gorskog Kotara dragovoljno predali policiji.

Riječ je o protuavionskom metku, dva komada praznih okvira za pušku i  765 komada streljiva.

Osim toga, u šumskom predjelu na području Viškova pronađena je i ručna bomba.

Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka te će biti zbrinuti prema pravilima struke.

Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim. Pozivamo k tome i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će ovlašteni policijski službenici i sigurno ga preuzeti.

Podsjećamo da je u sklopu akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

Više informacija o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“  mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.

Komentari