U riječkom zaleđu palo i do 20 cm snijega, zabijelili se i viši predjeli u gradu

127
Tribljaši, foto: Edin Ajanović FB

Prognoze o snijegu su se ostvarile. Kombinacija dovoljno hladnoće uz dosta vlage rezultirala je time da su se pojedini predjeli riječkog zaleđa zabijelili, a ponegdje je palo i do 30 centimetara snijega.

Snježni pokrivač na riječkom području uglavnom je od 3 do 10 centimetara, a to su pretežito predjeli iznad 200 metara visine. Snijeg je u srijedu ujutro padao i sve do mora, a tada su se zabijelili i najviši predjeli otoka Cresa te s tanjim pokrivačem mjestimice i otok Krk, dok je na preostalom području uglavnom padala kiša.

Ovo je idealna situacija za obilan snijeg u Gorskom kotaru kojeg mjestimice ima i preko 30 centimetara, jer snijeg pada cijeli dan, iako je mjestimice bio prolazno prelazio i u kišu, a zbog hladnog tla, nastajala je poledica.

Slijedi zatopljenje pa će i temperature porasti, iako se na širem riječkom području još uvijek drže nisko pa je temperatura većinom oko nule, u gorju i osjetnije ispod nule.

Po visini raste temperatura te će do kasnih večernjih sati snijeg ostati samo u Gorskom kotaru, dok će na većini područja na Kvarneru padati kiša, a na predjelima s minusom pri tlu i kiša koja se smrzava u dodiru s tlom, i tako sve do temperatura ne postigne pozitivnu vrijednost, javlja RiMeteo.

Komentari