Tragedija kod Dubrovnika: Vatrogasci se opraštaju od svog kolege Gorana Komlenca koji je smrtno stradao prilikom gašenja požara

76
goran komlenac
Izvor: Screenshot FB

Pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac Goran Komlenac smrtno je stradao 31. srpnja 2022. prilikom gašenja požara otvorenog prostora na području Orašca – Gromače kod Zatona Dubrovačkog.  Požar je izbio u popodnevnim satima i gasilo ga je više od stotinu vatrogasaca s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut povodom ovog tragičnog događaja: „U ovim teškim trenucima za hrvatsko vatrogastvo u ime Hrvatske vatrogasne zajednice i svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji i kolegama prerano preminulog vatrogasaca. Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio“.
Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku te će po završetku očevida informacije biti poznate javnosti.

“Goran Komlenac nam je bio i više od kolege, on je bio prijatelj koji je radio dolazio u Veliku Goricu na Firecombat natjecanje u organizaciji naše postrojbe. U svakom je dolasku u Veliku Goricu ostavio trag, produbio je prijateljstvo i svojom vedrinom širio smijeh i pozitivno ozračje”, poručili su iz JVP Velika Gorica.

“Neka mu je laka ova naša hrvatska zemlja koju je do posljednjeg daha štitio”, napisali su na društvenim mrežama iz DVD-a Supetar.

Sućut su izrazili i brojne druge postrojbe među kojima su JVP Split, DVD Šibenik, DVD Ogulin, DVD Bale, Vatrogasna zajednica Svete Nedelje, DVD Našice i brojni drugi.

Ovo ljeto je borba s vatrom svakodnevna

Danas je održana i konferencija za medije. Na konferenciju su stigli potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Stjepko Krilanović i gradonačelnik Grada Dubrovnika te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Mato Franković, a riječ su imali Božinović i Simović.

“Najčešće se vraćaju, ali dogodi se i ovo zbog čega smo ovdje, a to je smrtni slučaj. To nas podsjeća na težinu njihovog posla. On je poginuo kao heroj, netko tko je spašavao druge i zapravo je teško naći profesiju koja je toliko humana, a toliko opasna. Svemu ovome dodatno otežavajuća je činjenica to što je iza Gorana ostala supruga i dvoje male djece. Cjelokupni sustav, od lokalne razine pa sve do vlade, učinit će sve kako bi im pomogao. Ovo ljeto je borba s vatrom svakodnevna. Puno toga se mijenja na globalnoj razini, a pri tom u prvom redu mislim na klimatske promjene. Naš je sustav prepoznat kao jedan od najefikasnijih, ali i mi se moramo konstantno prilagođavati novim okolnostima”, istaknuo je Božinović, a prenosi Index.

L.B.

Komentari