Stanovnici Zagreba pohrlili prema moru zbog potresa

52

Stanovnici iz Zagreba nakon što su svjedočili činjenici da se tlo u Zagrebu neprestano trese posljednja 3 sata, krenuli su prema svojim vikendicama u Primorje, no policija je naredila zatvaranje naplatne postaje Oštrovica za sav promet. Policija će na Kikovici imati osiguran prijem i popis svih Zagrepčana, koji će morati dati svoje podatke (ime i prezime te adresa na kojoj planiraju boraviti) te će im se izreći mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana. Prisjetimo se, Stožer civilne zaštite uveo je zabranu prelaska preko Krčkog mosta za sve one koji nemaju prebivalište na Krku ili drugim otocima. Poželjno je da osobe na Krčki most dođu s potrebnom potvrdom kako bi se skratilo vrijeme zadržavanja zbog provjera.

Autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sav promet prvenstveno zbog bure. Obilazak se odvija državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina. Prema obavijesti HAK-a za sav promet zatvoren je čvor Oštrovica, izlaz s autoceste A6 Rijeka – Zagreb, prema Krku i Crikvenici.

Za sav promet zatvoren je čvor Lučice – čvor Kikovica prema Rijeci zbog provođenja kontrole prometa na čvoru Kikovica. Od 13 sati zatvoreni su i izlazi Delnice i Vrata na autocesti prema Rijeci te se sav promet želi kanalizirati na izlaz Grobnik gdje policija kontrolira ulaz u županiju radi koronavirusa.

Za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala DC8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, Paški most, državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački, autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice.

Komentari