Riva se konačno oslobađa od automobila – Parkirat će se kod Exportdrva na dvije etaže?

38

Lučka uprava Rijeka s Gradom Rijeka usuglašava plan vezano uz realizaciju parkinga u prostoru iza zgrade Exportdrva. Tako bi se parking s Putničke obale koji ima kapacitet nešto više od 400 vozila oslobodio, ali i otvorio bi se prostor prema moru uz mogućnost obogaćivanja prostora novim sadržaja za građane. Novo parkiralište imat će kapacitet od oko 500 automobila što je za 100 više nego na Putničkoj obali.

Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa za Riportal kazao je: “Izgradnjom novog parkinga s kapacitetom od više od 500 parkirnih mjesta parkiralište Riva odlazi u prošlost, a novo parkiralište moglo bi biti u funkciji već ovoga ljeta. Raspisivanjem natječaja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za izgradnju marine u Porto Barošu, tvrtka Luka Rijeka d.d. mora, sukladno koncesijskom ugovoru, prekinuti svoje djelatnosti na području Delte i Porto Baroša što onda otvara mogućnost za pripremu natječaja za obavljanje koncesijske parkirališne djelatnosti na tom prostoru.”

Prema pisanju RiPortala, u prvoj fazi izgradnje parkirališta predviđena je sanacija prostora u kojem se trenutno skladišti drvo. U drugoj fazi udvostručit će se broj parkirnih mjesta izgradnjom dodatne etaže. Također, pojašnjava Vukorepa, postoji mogućnost da se na dijelu krova ugrade solarni paneli koji bi parkingu omogućili napajanje za električna vozila, naravno, ako se prethodno ispune svi sigurnosni uvjeti. Vukorepa je za RiPortal kazao kako najveći dio posla obuhvaća čišćenje i uređenje prostora te se stoga nada da ćemo već u ljeto moći prošetati Putničkom obalom, a auti će nas pričekati u hladovini.

Komentari