RijekaBus – nova besplatna aplikacija za praćenje autobusa u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji

34

Developer Ivan Grubišić razvio je besplatnu aplikaciju naziva „RijekaBus“ koja svim korisnicima Androida i iOS-a pruža korisne podatke o usluzi javnog gradskog prijevoza. Tako je u aplikaciji moguće pogledati vozni red, lokacije stanice, trenutnu lokaciju autobusa na pojedinoj liniji i njihovo kretanje na karti.

Svi podaci povučeni su s portala otvorenih podataka Grada Rijeke, a pet ih je direktno vezano uz gradski prijevoz. Oni su: popis autobusnih stanica s geolokacijom, pozicije autobusa, izvještaj Autotroleja, vozni red i autobusne linije.

U opisu aplikacije RijekaBus navodi se: “Aplikacija Rijeka Bus olakšava vam korištenje javnog gradskog autobusnog prijevoza u gradu Rijeci. Jednostavno i intuitivno sučelje omogućuje vam da pregledate aktualne vozne redove, linije, stanice, vrijeme dolaska te pratite buseve u vožnji uživo na interaktivnoj karti. Aplikacija automatski pronalazi najbliže stanice oko vas te vam prikazuje aktualan vozni red za svaku stanicu. Klikom na pojedini bus možete pratiti njegovu točnu lokaciju i kretanje na karti kao i približno vrijeme dolaska na stanicu. Aplikacija također omogućuje ažuriranje voznog reda jednim klikom kako bi uvijek imali na raspolganju najnovije podatke o voznim redovima.”

Komentari