Rijeka kao VIP destinacija nautičkog turizma

16

Može li se Rijeka bolje i jače nametnuti na turističkoj karti Europe i svijeta? Pitanje je to na koje nam danas odgovara Marko Filipović, kandidat za riječkog gradonačelnika.

Odgovor je, kaže,  jednostavan.

Mislim da Rijeka ima ogroman turistički potencijal koji moramo iskoristiti. Želimo pozicionirati Rijeku, prije svega, kao atraktivnu nautičku destinaciju ali i kao poželjnu destinaciju kružnih putovanja na europskoj i svjetskoj turističkoj mapi. U prvom redu, završit ćemo Porto Baroš, kao prvu luksuznu marinu za mega jahte u Hrvatskoj sa svom logistikom – jer Rijeku vidimo kao VIP destinaciju nautičkog turizma. Isto tako, popunit ćemo kapacitete putničkog terminala brodovima s kružnih putovanja. Osigurat ćemo tehničke preduvjete i promocijske aktivnosti za prihvat kruzera – siguran sam da će Rijeka postati atraktivna destinacija za kružna putovanja, rekao je Filipović dodajući da će iskoristiti prednosti urbane prijestolnice kulture za razvoj cjelogodišnjeg turizma i privlačenje digitalnih nomada koji će raditi u novim co-working prostorima.

U planu je i poticanje budućih investicija u razvoj visokokvalitetnih smještajnih kapaciteta i turističkih sadržaja, poput resorta na Costabelli, a povećat će se i ulaganja u Zračnu luku Rijeka i  promociju Rijeke i Kvarnera kao poželjne aviodestinacije.

Komentari