RIJEKA 2020: “Hod za život” nema nikakve veze s projektom EPK; nemojte zbunjivati javnost!

162
Foto: Wikipedia

Nije primjereno slogan “Luka različitosti” neovlašteno preuzimati i zbunjivati javnost kao što je to učinio bivši ministar Šustar, poručuju iz Rijeka 2020.

Nakon što je na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj je najavljena manifestacija “Hod za život”, bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta te profesor Filozofskog fakulteta u Rijeci Predrag Šustar povezao “Hod za život” i projekt EPK pozivajući se na slogan projekta “Luka različitosti”, reagirali su iz društva Rijeka 2020.

“Rijeka 2020 kao društvo odgovorno za provedbu projekta Europska prijestolnica kulture odlučno odbacuje navode bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara koji je na press konferenciji povezao projekt EPK s manifestacijom “Hod za život”, poručuju u svom priopćenju.

“Hod za život” organiziraju Udruga “Život biraj” s građanskom inicijativom “Hod za život” te u Rijeci s riječkim Organizacijskim timom.

Konferencijom u Ri-info su “Hod za život” u Rijeci najavili članovi toga tima: Barbara Brezac Benigar, Maja Šimičić Rosandić, Blaženka Pulić i Predrag Šustar.

Tijekom svog obraćanja novinarima Predrag Šustar rekao je da je Rijeka u odmaklim pripremama za Europsku prijestolnicu kulture uz slogan “Luka različitosti”, te poručio da tradicija “Hoda za život” u Rijeci, ali ne samo za život, nego za obitelj, za Hrvatsku, započinje u pravo vrijeme. Rekao je da je uvjeren da je Rijeka uvijek bila prava različitost, da je bez obzira na različitosti važno uspostaviti pozitivno ozračje, a da je i “Hod za život” prigoda za to.

“Rijeka 2020 i projekt Europske prijestolnica kulture nisu u nikakvoj vezi s manifestacijom “Hod za život” te nije primjereno slogan “Luka različitosti” neovlašteno preuzimati i zbunjivati javnost”, nedvosmisleno poručuju iz društva Rijeka 2020, otklanjajući svaku povezanost projekta EPK i manifestacije “Hod za život”.

Komentari