Priprema za preseljenje u Dječju kuću – Dječji odjel Stribor otvara vrata s novim oznakama knjiga

184

Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka, koji je zbog radova tijekom srpnja bio zatvoren, u utorak 6. kolovoza opet otvara svoja vrata.

Riječ je o dijelu procesa prilagodbe za život u budućoj Dječjoj kući u kompleksu Benčić – posljednjih nekoliko mjeseci pripremljen je novi raspored slikovnica i knjiga u dječjem odjelu ili, knjižničarskim rječnikom rečeno, novi sustav signiranja za smještaj građe na polici. Novi sustav osmišljen je da bi se signature bolje razumjele te da bi se što lakše pronašlo ono što se želi čitati. Književnost za djecu i mlade razmještena je prema temama i žanrovima, a stručnim knjigama za djecu i roditelje stigli su razumljiviji nazivi. Do željenih knjiga vode jednostavni natpisi i piktogrami.

Ovakav prijateljski način smještaja i označavanja knjižnične građe dio je pripreme za preseljenje u Dječju kuću, a zajedno s ostalim novostima koje nas tamo očekuju činit će dolazak u Dječji odjel Stribor jedinstvenim i neponovljivim iskustvom.

Od 6. kolovoza do rujna Dječji odjel Stribor radi prema ljetnom radnom vremenu: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14 sati, utorkom i četvrtkom od 13.30 do 19.30 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

 

 

Komentari