Preminuo Saša Zalepugin: Poznati voditelj izgubio bitku nakon moždanog udara

58

Saša Zalepugin, legendarni voditelj 16. listopada doživio je moždani udar u svom domu te je završio u induciranoj komi, a u noći s petka na subotu preminuo je u 91. godini.

“Zbogom dušo moja, jedino moje, čekaj me”, napisala je modna agentica 71-godišnja Tihana Harapin Zalepugin.

Legendarni novinar, voditelj i urednik, rodio se u Sarajevu 18. srpnja 1931.

U Pazinu je 1950. godine završio gimnaziju i onda u Zagrebu upisao slavistiku na Filozofskom fakultetu. Novinarske korake je započeo tijekom studija, kada je pisao za Studentski list, Zagrebački tjednik, Vjesnik u srijedu i druge publikacije, a bio je i glumac amater te predsjednik tada popularnog SEK-a, Studentskog kazališta. Na Radio-televiziju Zagreb stigao je 1966. godine. Prvo je bio urednik emisije “Kulturna panorama”, a potom u urednik Kulturnog programa te televizije od 1968. godine, donosi Zagreb.info.

“Bio je urednik i Zabavnog program TV ZAGREB od 1971 do 1973, kada je započeo uređivati i voditi seriju mozaičnih emisija pod nazivom “ Nedjeljom popodne (sport, moda, film, glazba, kazalište, kulturna baština,zanimljivosti iz Hrvatske i inozemstva)”, u trajanju od 4 sata. Ova emisija 1983 g.dobila je naziv “Sastanak bez dnevnog reda„ i označila prodor modernog europskog novinarstva na zagrebački kanal bivše JRT (Jugoslavenske Radio televizije),koja je povremeno dosezale i do 70 postotaka gledanosti i predstavljala je pravu revoluciju u zabavnim programima u cijeloj Jugoslaviji sredinom sedamdesetih i početkom osamdesetih godina”, ističe se u Zalepuginovoj biografiji.

L.B.

Komentari