Pet Hrvata stvorilo je skate park za Olimpijske igre u Tokiju

28

Skateboarding će ove godine biti prvi put u svojoj povijesti na Olimpijskim igrama u Tokiju, a skate park u kojem će se natjecanje održati osmislili su Hrvati.

Tim od petorice Osječana sudjelovao je u stvaranju skate parka u Ariake Urban Sportskom parku u Tokiju, koji će se koristiti za park na ljetošnjim Olimpijskim igrama, izvijestio je 24sata.

Igor Vukadinović, Zdenko Liška, Marko Karalić, Edvard Peroli i Adrian Javor boravili su u Japanu 2020. godine kako bi pripremili park za Olimpijske igre prije nego što je pandemija natjerala odgađanje za ovu godinu.

Vukadinović će također biti dio ocjenjivačkog odbora na Olimpijskim igrama. „Postavljanje skate parka na povijesnim Olimpijskim igrama, gdje će se BMX Freestyle i skate discipline po prvi puta pojaviti, veliki je uspjeh za mene, a osobno sam presretan i počašćen što sam dio pet sudaca na najvećoj sportskoj sceni. Organizatori su se odlučili za format natjecanja od samo devet najboljih sportaša, dok u Parizu 2024. već možemo očekivati ​​12 ili 14 BMX vozača”, rekao je Vukadinović koji je put započeo na osječkom Pannonian Challengeu. Pannonian Challenge najveći je festival ekstremnih sportova u Hrvatskoj koji se svake godine održava u Osijeku.

Vukadinović je u travnju bio sa svojim timom u Japanu, nakon što je prva dva tjedna morao provesti u samoizolaciji. Njemu i njegovom timu trebalo je ukupno 11 dana da stvore park, šest dana postavljanja konstrukcija i uređaja, a nakon toga pet dana posvećujući se i najmanjim detaljima kako bi Japanci bili potpuno zadovoljni.

Na Olimpijskim igrama će se natjecatelji natjecati u dvije discipline skateboardinga – ulica i park. Natjecanje na ulici Olimpijskih igara u Tokiju zakazano je za 25. i 26. srpnja, dok je događaj u parku zakazan za 4. i 5. kolovoza.

Komentari