Odlična inicijativa mladih liberala

254

Krenula je rekonstrukcija zagrebačkih studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje, koja bi trebala potrajati do kraja tekuće godine. Premda nisu baš svi studenti presretni s tim, jer se moraju snalaziti u privatnom aranžmanu, činjenica je da se na tu obnovu domova čeka već dobrih 20 godina. Između ostalog, doći će do promjene dotrajalog namještaja.

Tu u priču ulaze Mladi hrvatski liberali, koji apeliraju da se madraci ne bacaju već doniraju izbjeglicama koje se trenutno nalaze u Srbiji, Makedoniji i Grčkoj i prolaze iznimno teške trenutke, uglavnom spavajući na ulicama, parkovima i drugim otvorenim prostorima.

Kako postoji mogućnost da dio izbjeglica u nadolazećim danima dođe i do Hrvatske, ponovo bi bilo dobro imati na raspolaganju madrace, koji bi se mogli dostaviti gdje bude organizirano prihvatilište odnosno gdje god bude potrebno. U krajnjem slučaju, bolje bi bilo i da se madraci doniraju Caritasu koji bi ih mogao podijeliti potrebitima. Stoga mladež HSLS-a poziva vodstvo Studentskog centra da u suradnji s nadležnim institucijama država pronađe model i organizira dostavu madraca i na taj način pokaže solidarnost s ljudima čiji su životi ugroženi.

Komentari