Nikola Tesla EV Rally Croatia 2022 – Završilo 9. izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu

79

Ovogodišnje deveto izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2022”, od 05. do 11. lipnja, 2022. završilo je u Zadru na “Pozdravu suncu”. Grad Zadar ujedno je po prvi puta bio domaćin svečane završnice na kojoj je gradonačelnik, dr. Branko Dukić proglasio pobjednike te uručio pehare za prvo, drugo i treće mjesto osvojeno mjesto.

Bila je to kulminacija sedmodnevnog programa relija koji je 05.06.2022. tradicionalno
započeo u Istri svečanom ceremonijom podjele akreditacija u Rovinju od strane gradonačelnika grada Rovinja. g. Marka Paliage koji je internacionalnim sudionicima pritom zaželio dobar provod i tako službeno označio početak relija.

Početak rallyja na ruti dugoj 880 km u Rovinju

Iz Rovinja sudionici su krenuli u obilazak središnje Istre sve do Grožnjana dok je treći dan relija bio rezerviran za sportske aktivnosti na vrsarskom aerodromu “Aeroklub Vrsar”. Prva etapa nakon četiri dana završila je 08.06.2022. odlaskom iz Istre, zaustavljanjem na plaži Slatina u Opatiji te dolaskom Petrčane.

U drugom dijelu relija sudionici su posjetili Šibenik, a zadnja etapa bila je rezervirana za drugi dio sportskog programa kod Sportskog Centra Višnjik te svečanu podjelu nagrada.

I ove godine smo na ruti dugoj 880 km koja prolazi panoramskim cestama kroz pet županija, 4 nacionalna parka te 15 gradova, sudionicima pokazali ono najbolje što Hrvatska kao turistička destinacija nudi od prirodnih ljepota, kulturne baštine te wine/gastro doživljaja, a posebno nam je zadovoljstvo što smo i ove godine novim sudionicima koji nikada prije nisu posjetili Hrvatsku, imali priliku biti domaćin na reliju.

Ova jedinstvena “e-luxury” tura koja već devetu godinu zaredom uspješno spaja “e-mobility i turizam” postala je prepoznatljiv brand diljem Europe, a i šire te Hrvatsku promovira kao “e-mobility friendly” turističku destinaciju te je sjajan primjer projekta koji promiče održivi turizam, te je iz tog razloga prepoznata od strane HTZ-a te lokalnih TZ Zadar, TZ Šibenik, TZ SI,…

Sljedeće godine rally slavi 10. godišnjicu te je već u pripremi jubilarno izdanje koje će trajati čak 10 umjesto uobičajenih 7 dana i biti će spektakularno, kako nam otkrivaju organizatori Tina i Igor Kolovrat.

POBJEDNICI “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2022”:

1. Mjesto: Dejan Stankovic – Njemačka
2. Mjesto: Franz Maier – Njemačka
3. Mjesto: Manuel Strohmeier – Austrija

CL9R4671 Gradonačelnik Rovinja sa prošlogodišnjim pobjednicima i Organizatorima Grožnjan 2 Grožnjan Ispit spretnosti Vrsar airport 2 Opatija Slatina Riva Rovinj 3 Rovinj 5 Sudionici na Pozdravu Suncu Zadar Šibenik Riva 2 Šibenik Riva Vrsar airport 2 Zadar Pozdrav Suncu Zastava reli

Foto:  Ivan Petričević i Dinko Samarđić

L.B.

Komentari