Neželjeni gost: U Vodnjanu zmija se uvukla ispod dječjeg krevetića!

51

Bliski susret sa zmijom nikome nije ugodan, no u prirodi takav susret i očekujete. Ipak, u stambenom prostoru zmije nisu uobičajena pojava.

Čitateljica Glasa Istre izvijestila je kako je u vlastitoj kući pronašla zmiju. Naime, ulazivši u kuću jučer u večernjim satima, s bebom u jednoj i nekoliko vrećica špeže u drugoj ruci, šarena zmija duljine pola metra, kretala se prostorom gotovo u korak s njom i nije se nikako dala van iz kuće. U jednom trenutku zavukla se čak i ispod dječjeg krevetića.

Hvataljkama za meso pokušao iznijeti zmiju van

Nakon bezuspješnog pokušaja komadom drveta da je se izvuče van, to je rezultiralo samo time da se u jednom trenutku zmija izgubila negdje u kući. Uz sve pokušaje pomicanja namještaja i bjesomučne potrage, uz svesrdnu pomoć susjeda, tijekom noći zmija je ostala negdje u kući i natjerala same ukućane da spavaju izvan nje. Zmija se danas ponovno pojavila, nasred prostorije u kojoj je ostao samo stol, a njezin suprug pokušao ju je iznijeti van hvataljkama za meso.

“Nekoliko sam puta pokušavao i svaki put mi je ispala i odgmizala natrag u kuću. Žena se uspaničila te sam, na samom kraju, a na moju žalost, usmrtio zmiju, koju nikako nisam mogao iznijeti iz kuće”, ispričao je suprug.

Riječ je bila o zmiji crnokrpici koja nije otrovnica. Srećom, ovog puta obitelj nije bila ugrožena.

L.B.

Komentari