Misli globalno, djeluj lokalno – Europski tjedan održivog razvoja 2021. u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka

343

U Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka od 20. do 26. rujna  obilježit će se Europski tjedan održivog razvoja 2021. pod naslovom “Misli globalno, djeluj lokalno”, a sve u sklopu projekta European sustainable development week 2021.

U ponedjeljak 20. rujna učenici  Ekološke grupe Pomorske škole Bakar,  pod vodstvom prof. Marice Kučan, održat će predavanje na temu Plastificiramo li more, a ujedno će kroz primjer dobre prakse upoznati nazočne kako pripremiti jela od viškova hrane.

U utorak 21. rujna učenici trećih i četvrtih razreda, pod vodstvom  prof. Uroša Mikašinovića, uređivat će okoliš Škole. Istog dana će  se pod vodstvom prof. Milana Ignjatovića održati radionica na temu Emisija CO2 u prometu Europske unije.

U srijedu  22. rujna održat će se radionica  na temu Očuvanje prirode i okoliša – kako udahnuti novi život u organizaciji profesorica Zorice Janković i Romine Dekleve Grgurić.

U četvrtak 23. rujna učenici trećih i četvrtih razreda Škole, u akciji Stari kutak u novom ruhu, pod vodstvom prof. Sonje Doboviček oplemenit će izgled starih  klupa na školskom igralištu.

U petak 24. rujna predavanje s početkom u 14 sati održat će REA – Regionalna energetska agencija Kvarner d.o.o.

Sva predavanja započinju  u 14 sati u konferencijskoj dvorani  na 3. katu.

Sve  će se aktivnosti provoditi u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

L.B.

Komentari