Malena Mila još čeka na transplantaciju koštane srži

35

Malena Mila Rončević koja boluje od rijetkog oblika leukemije i već je nekoliko mjeseci na liječenju u SAD-u, još čeka na transplantaciju koštane srži, no njezino je stanje stabilno.

Zbog nekih neočekivanih reakcija kod Mile Rončević, djevojčice koja boluje od akutne megakariocitne leukemije i od travnja se liječi u Children’s Hospital of Philadelphia, došlo je do odgode presađivanja koštane srži, ali se nadamo da će biti uskoro, kazao je Vladimir Rončević, djed malene Mile na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Novinarskom domu u Zagrebu.

Poručio je kako Zaklada pomaže oboljeloj djeci, ali će nastojati, po uzoru na neke američke, iz zaklade financirati i neka znanstvena istraživanja. Vladimir Rončević upoznao je javnost sa stanjem na računima gdje su se prikupljala sredstva za liječenje malene Mile.

“Od odlaska i bezizlaznog stanja prošlo je pet mjeseci. Tih je dana nedostižna cifra prikupljena za jedan vikend”, podsjetio je Vladmiir Rončević. Prikupilo se preko 38 milijuna kuna.

Sadašnje stanje računa Milinog oca, Marina Rončevića je 16. 466.000, a u Zakladi Nora Šitum ima 837.144 kuna. S tog je računa do sada za 11 prijavljenih novih humanitarnih akcija isplaćeno 4.779.000 kuna, rečeno je na konferenciji za novinare.

Uz Vladimira Rončevića, na konferenciji za novinare bili su doc. dr. Mario Ćuk, prof. dr. Dragan Primorac, odvjetnik Petar Petrinić i dr. Miran Cvitković.

Zaklada “Mila za sve” izrasla je  iz akcije prikupljanja pomoći za liječenje malene Mile poznate pod sloganom „Svi za Milu“, a okuplja tim medicinskih profesionalaca i volontera. Izrazili su nadu da će to biti temelj za još puno lijepih priča. Vladimir Rončević zahvalio je svima na donacijama.
Želimo Hrvatsku držati i održati u zajedništvu za našu djecu. Držat ćemo se principa da u zakladi odlučujemo ponajprije kao ljudi, kao roditelji, kao oni koji se također mogu naći u takvoj situaciji“, poručio je doc. dr. Mario Ćuk, predsjednik zaklade dodavši kako će jedini interes biti djeca i njihovo zdravlje. Dr. Ćuk je endokrinolog, metaboličar, istaknuti mladi znanstvenik.

Okupljenima se obratio i prof. dr. Dragan Primorac. Hrvatska ima izvrsnost i stručnost, kazao je istakavši kako tim stručnjaka ima misiju da najizvrsnije što postoji u području medicinskih i biomedicinskih znanosti bude na raspolaganju onima koji su najpotrebniji.

Komentari