Klub vijećnika Akcije Mladih, Unije Kvarnera, Iva Rinčić i Maša Magzan u povodu štrajka u KD Čistoća: “Ljude nije dovoljno slušati, treba ih i čuti”

661

Klub vijećnika Akcije Mladih, Unije Kvarnera, Iva Rinčić i Maša Magzan oglasio se priopćenjem povodom štrajka u KD Čistoća. Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku:

“Kao što smo i dosad u sličnim situacijama davali podršku radnicima ( Autotrolej, vatrogasci, vrtići ) tako i sada dajemo punu podršku radnicima KD Čistoće koji su očito vrlo nisko na prioritetima ove gradske uprave. Za razliku od gradske uprave mi iz Kluba Akcije Mladih, Unije Kvarnera, Iva Rinčić  i Maša Magzan smatramo da je sustavno zanemarivanje osnovnih radničkih prava i plaća radnika s najnižim primanjima u KD Čistoći došlo sasvim zasluženo na naplatu unatoč veoma čestim upozorenjima od strane i našeg kluba i ostalih klubova vijećnika u GV-u.

Rad vodstva KD Čistoće i same gradske uprave  je već godinama vrlo upitan i s obzirom na čistoću grada kao i na uvjete radnika, vrlo je sramotno da gradska uprava s gradonačelnikom dosad nije ozbiljnije reagirala na sva upozorenja i činjenične navode građana koji su praktički svakodnevni!

KD Čistoća već 6 mjeseci nije u stanju raspisati natječaj za direktora nego kraj sadašnjeg direktora i dalje još uvijek stoji krilatica VD pa samim time nije čudna kriza vodstva ovog komunalnog društva

O lošoj situaciji u KD Čistoća najbolje govori to što su se na štrajk odlučili radnici,  ne sindikati.

Ljude nije dovoljno slušati, treba ih i čuti što je teško ako istovremeno tipkate na mobitel usred pregovaranja. Ovdje je prije svega riječ o nehumanim radnim uvjetima  pa tek onda o njihovim plaćama.

”Jesmo smetlari , ali i mi imamo djecu” , odzvanja glasno njihova poruka!

Zato gradonačelniče,  prionite radu i brizi za svoje radnike i njihovu djecu jer inače postajete vlast koja je sama sebi svrha.”

Komentari