Idućeg vikenda Adamićeva ulica u Rijeci zatvara se za sav promet!

280
adamićeva ulica rijeka

Zbog radova na rekonstrukciji i dogradnji sustava odvodnje Adamićeve ulice, odnosno od spoja na izvedeni kolektor na Jadranskom trgu do izlaza u Ribarsku ulicu, za sav promet zatvara se Adamićeva ulica. Promet kroz centar grada odvijat će se dvosmjerno Ulicom Riva.

Privremena prometna regulacija kojom se Adamićeva ulica zatvara za sav promet stupa na snagu za vikend, 27. i 28. siječnja 2024. godine.

Investicijom predviđena je izgradnja jednog kilometra transportnog kanalizacijskog kolektora promjera 80 cm, rekonstrukcija mješovitog kolektora promjera 1,2 m u duljini od 300 m, izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda u duljini 870 m i sekundarnih vodovodnih cjevovoda te izgradnja postojećih kanalizacijskih kolektora u duljini od 800 m.

Rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje Adamićeve ulice financira se kroz 233.799.649,88 EUR vrijedan projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije.

Komentari