GRAD SPLIT POMAŽE RODITELJIMA: Od jeseni će svi vrtići raditi do 21 sat

511

Od ove jeseni svi vrtići u gradu Splitu radit će u dvije smjene, odnosno do 21 sat, zbog čega će biti zaposleno 50 novih odgajatelja.

Upisi u splitske vrtiće započeli su 4. lipnja, i traju do 8. lipnja. U novoj pedagoškoj godini 2018- 2019. Grad Split ulazi u novu dionicu organizacije predškolske skrbi.

„Službeno su započeli upisi u splitske dječje vrtiće što je za roditelje veliko iščekivanje, ali i rasterećenje u dijelu dobrog organiziranja ustanova predškolskog odgoja. Novitet je projekt podrške suvremenoj obitelji i organiziranje poslijepodnevne smjene, a što roditeljima omogućuje organiziranje obveza i radnog vremena. Do sada su samo dvije vrtićke ustanove imali dežurstva do 21 sat, a sada će to imati sve četiri vrtićke ustanove, u više vrtićkih grupa. Također, idemo i prema projektu koji će omogućiti zapošljavanje oko 50-tak novih odgajatelja i stručnih suradnika“, najavila je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, dodavši kako su u tijeku brojna tekuća i investicijska ulaganja u objekte dječjih vrtića.

Ovlašteni pročelnik Službe društvenih djelatnosti Mario Negotić informirao je da zahtjev za upis djeteta u vrtić roditelji trebaju predati samo jednoj predškolskoj ustanovi kojoj željeni vrtićki objekt pripada. Također, kako je naveo, rezultati upisa biti će objavljeni na oglasnim ploča na i internetskim stranicama gradskih predškolskih ustanova najkasnije do 6. srpnja od kada teče rok za žalbu u trajanju od 15 dana. Žalbe će biti riješene najkasnije do 17. kolovoza 2018.

Direktorica Razvojne agencije Split – RaST Antonija Eremut Erceg navela je, među ostalim, da su Dječji vrtići za ove upise pripremili nove programe (smjenske programe jaslica i vrtića, produljeni i popodnevni programi) i zajedno s Gradom Splitom izradili projekt koji je prijavljen na otvoreni trajni poziv “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sve kako bi se novim programima i prilagodbom radnog vremena vrtića doprinijelo usklađivanju obiteljskog i poslovnog života današnje obitelji. Radi se o dva projekta („Vrtić po mjeri suvremene obitelji 1. i 2.“) ukupne vrijednosti 28 milijuna kuna.

Direktorica Eremut Erceg spomenula je i odobreni projekt namijenjen poboljšanju materijalnih uvjeta u gradskim vrtićima. Sve četiri vrtićke ustanove raspolažu sa ukupno 1.073 mjesta za upis.

Komentari