Bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola upravljao ukradenim vozilom pa bježao prometnoj policiji kod Rijeke

95
policija

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka postupali su nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja više prometnih prekršaja.

Naime, osumnjičenik je u ponedjeljak, 23. listopada oko 21.10 sati, na naplatnoj postaji Kikovica kod Rijeke upravljao osobnim vozilom, slovenskih nacionalnih oznaka, te njime prošao kroz rampu bez zaustavljanja.

Krećući se riječkom zaobilaznicom u smjeru Opatije nije se zaustavio na svjetlosne i zvučne znakove prometne policije nego je povećanom brzinom nastavio kretanje sve do blizine Matulja gdje je skrenuo s autoceste.

Kada su ga policijski službenici sustigli, provjerom je utvrđeno da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,74 promila. Uhićen je i priveden na postupanje kojim je i otkriveno da je spomenuto vozilo otuđio na području Republike Slovenije.

Završetkom postupanja, a zbog počinjenja navedenih prekršaja, u skladu s važećim zakonskim propisima je protiv 24-godišnjaka nadležnom općinskom sudu podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 2100 eura.

Što se tiče počinjenja kaznenog djela krađe vozila, osumnjičenik će biti kazneno procesuiran u Republici Sloveniji.

Komentari