“Agent za nekretnine” – Najnovija pjesma iz autobiografske riznice Maura Staraja o njegovom novom poslu

68

Mauro Staraj riječki je skladatelj, tekstopisac i pjevač, koji se glazbom bavi cijeli život. Zasigurno je najpoznatiji kao član grupe Koktelsi, a od 2013. godine  okupio je grupu La Banda s kojom djeluje na području Istre i Kvarnera. Ipak, ovih dana, Mauro Staraj na društvenim mrežama objavio je pjesmu „Agent za nekretnine“. Riječ je o autobiografskoj pjesmi, odnosno o njegovom novom poslu. Pjesmu možete poslušati na ovoj poveznici, a evo što Mauro Staraj kaže o pjesmi:

“Hvala svima na podršci, dijeljenjima i svim dobrim željama nakon preslušane nove pjesme “Agent za nekretnine”.

Dok sam razmišljao kako svekolikom pučanstvu objaviti da imam (novi) posao, negdje oko 4 ujutro sinula mi je pjesma koju ste imali prilike čuti. Za 10ak dana stiže studijska verzija.

A sad malo ozbiljno:

Znate da ja nisam lik koji će plakati nad sudbinom koja nas je sve snašla, već ću se uloviti posla, i baš kao i na stageu davati sve od sebe jer drukčije ni ne znam. Naravno, kad god mogu okrenuti ću sve na šalu jer je to dio mog karaktera i Bogu hvala da je tako jer me to redovito izvlači iz govana…

Iskreno, srce mi se para od tuge kada vidim bilo kakav koncert na tv-u, to je dio mog DNK i to me čini živim. To sam pravi ja i to se ne može promijeniti. Trebam ljude i fali mi ta energija i taj osjećaj. Nakon prvog lockdowna prvi put u životu sebi sam priznao da postajem depresivan jer ne vidim smisla stvarati, a da to nemam kome predstaviti. Predstaviti živim ljudima, ne ekranima.

Onda mi je sinulo koliko god sam mislio da je to nemoguće – pa ja sam ostao bez posla!
Kako mi netko može dati otkaz kada sam ja vlasnik firme? Može. Meni i tisućama meni sličnih. Sve može.

Valjda mi je horoskop takav da ja moram biti među ljudima, i to u nekim prijelomnim trenucima života – npr. svirati im na vjenčanju, ili pak sada – pronaći im novi dom.

Moja žena mogla bi vam reći koliko sam joj puta u posljednjih nekoliko godina rekao kako mi je privlačan svijet nekretnina, možda zato jer je dinamičan poput našeg glazbenog, jer je prevrtljiv, jer se radi s ljudima.
I nevjerojatno je da, po tko zna koji put, Onaj Gore valjda sve to zapisuje u svoju tekicu dok me sluša pa mi kroz neko vrijeme plasira ostvarenje želje da vidi da li sam mislio ozbiljno.

Roditelji su me odgajali da me u životu ničega ne smije biti sram, sve dok radim pošteno, a ja sam, eto, bio privilegiran da mogu birati posao koji želim, i koji na kraju, radim sa zadovoljstvom te sam se posljednjih par mjeseci educirao i mudro šutio o svemu dok nisam “polovio” sve konce.

Staraj Real Estate – powered by Dogma nekretnine otvorio je svoja vrata!
Hvala svima u Dogmi koji su mi pomogli na bilo koji način i srdačno me primili u svoju veliku obitelj.

I sada, dok ne kupujete karte za koncerte, CD-e i sve ostalo od čega mi živimo, sigurno prodajete ili kupujete nekretninu – pa kako kaže pjesma – kupuješ, prodaješ, samo broj okreni, bilo što da zatreba, ti se javi meni.

Posebna akcija mjeseca je – kupi stan, ja ti pjevam pjesmu, kupi kuću – pjevam ti dvije, kupi zgradu – pa može i koncert!
Ako nam zabrane prodavati kuće, smislit ćemo nešto treće. Nema labavo. Živili!”

Komentari