144-godišnja glicinija u Japanu izgleda kao ružičasto nebo

34

Japan je jedno od najatraktivnijih odredišta na svijetu. To je spoj kulture, prirode, povijesti, znamenitosti, tradicije i turističkih atrakcija. Vjerujemo da svatko može pronaći u koga će se zaljubiti kad su u Japanu, bilo da je to hrana, cvijeće, hramovi ili umjetnost.

144-year-old-wisteria-in-japan-looks-like-a-pink-sky1-650×431

Ipak, možete li zamisliti osjećaj dok stojite ispod najmanje 144-godišnjeg stabla glicinije tamo? Gledajući gore, cvjetovi ovog stabla izgledaju poput šarenih koplja koje klize nebom! Podvignite se u park cvijeća Ashikaga u Tochigi u Japanu i zaljubit ćete se u ovo zapanjujuće stablo glicinije koje se često naziva “najljepšim na svijetu.”

144-year-old-wisteria-in-japan-looks-like-a-pink-sky4-650×431

Nakon otprilike 150 godina, čarobne penjačice stalno cvjetaju svake godine od sredine travnja do sredine svibnja, čineći ovo mjesto poput djelića neba. Još 2014. godine očaravajući cvjetni vrt Ashikaga i festival velike glicinije u parku predstavljeni su u CNN-ovim „Odredištima iz snova“, a cvijet glicinije postao je vrhunska turistička atrakcija u proljeće u Japanu.

144-year-old-wisteria-in-japan-looks-like-a-pink-sky6-650×435

Ovaj rod cvjetnih biljaka podrijetlom je iz Kine, Japana, Koreje i istočnih Sjedinjenih Država. Mogu živjeti čak 1200 godina, tako da je onaj u Ashikagi jedva započeo svoje putovanje! Ashikaga je glicinija stara oko 150 godina i prostire se na oko 1.990 četvornih metara, pokrivajući oko pola hektara parka. Njezine grane potpomognute su mrežastim gredama zbog starosti i broja cvjetova pa podsjeća na masivni kišobran!

144-year-old-wisteria-in-japan-looks-like-a-pink-sky7-650×488

Osim ove, Velike glicinija, simbola parka, park cvijeća Ashikaga ima više od 350 glicinija, a tuneli gilicinije među njima su najzapaženiji. Ove glicinije u raznim bojama, uključuju ružičastu, ljubičastu, plavu, bijelu i boju lavande, a posjetitelji se mogu diviti prikazima poput kupola, piramida, brežuljaka, lukova i vodopada.

144-year-old-wisteria-in-japan-looks-like-a-pink-sky5-650×435

Osim veličanstvene glicinije, ovaj vrt je dom i nekih drugih cvjetnih ljepota, uključujući ruže, irise, hortenzije, peonije, ljiljane, rododendrone, mirte grožđa, lantanu i razno bilje. Stoga je uvijek burno živjeti u bojama i mirisima!

Izvor: Healthy Food House

Komentari