Kornati, otoci ljubavi

288

Snimanje ‘Legendi Hrvatske’ započeto je u Šibensko-kninskoj županiji, a prva legenda je ona o ljubavi, priča s Kornata, nacionalnog parka koji osim prirodnih ljepota skriva tajnu o maslinicima.

Nekada je na Murteru bio običaj prilikom prošnje djevojke, posaditi 50 maslina. Svaki onaj koji je zaista želio pokazati svoju ljubav to bi s lakoćom napravio. No nije svaki otac bio spreman predati ruku svoje kćeri pa je tako jedan mladić, morao svoju ljubav dobrano dokazati. Zadatak koji je dobio bio je posaditi 365 maslina na jednom od kornatskih otoka.

Njegova upornost se isplatila, masline su posađene, iako je to trajalo punih deset godina, djeva postade njegovom ženom.

Na snimanju Legends of Croatia sudjelovalo je i pet stranaca kojima je organizarano putovanje kroz dvije županije (Šibensko-kninska i Dubrovačko-neretvanska) kako bi ih upoznali s dodatnim sadržajem koji je odličan motiv za privlačenje novih turista u idućoj sezoni: Joanna Hogarth (VB), Alex Robinson (VB), Paul Bradbury (VB), Mike Siegal (USA), Igor Tomljenović (HR) te voditeljica Ashley Colburn.

Legends of Croatia

Komentari