Hrvatski muzej turizma poziva vas na radionice ukrašavanja čokolade

57

Ove subote, 15. studenoga 2025., Hrvatski muzej turizma priređuje vam dvije neodoljive radionice: Mali gurmani – radionica za djecu i Temperiranje čokolade kod kuće – radionica za odrasle. Obje radionice održat će se pod stručnim vodstvom Ružice Božić Cerovac, suosnivačice i direktorice Muzeja čokolade Zagreb.

Radionica za djecu: Mali gurmani

Prva radionica namijenjena najmlađima, održat će se u 11:00 sati. Mali sladokusci imat će priliku naučiti kako ukrasiti čokoladu i stvoriti vlastite slatkiše. Cijena ulaznice iznosi 10,00€.

Radionica za odrasle: Temperiranje čokolade kod kuće

U 16 sati na redu je radionica za odrasle koja uključuje temperiranje čokolade kod kuće te demonstraciju izrade pralina i temperiranja čokolade. Sudionici će naučiti tehnike koje mogu primijeniti u vlastitoj kuhinji. Cijena radionice je iznosi 10,00 €.

Obje radionice održavaju se u Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji, a broj mjesta je ograničen. Rezervacije su obavezne i mogu se izvršiti putem e-maila pr@hrmt.hr ili telefonom na brojeve 051 706 470 i 051 603 636.

Izložba “Od zrna do čokolade”

Radionice se organiziraju u sklopu izložbe “Od zrna do čokolade: putovanje kroz vrijeme” u gostovanju Muzeja čokolade Zagreb. Izložba vodi posjetitelje na slatko putovanje kroz povijest čokolade, a otvorena je do 25. siječnja 2026. Posjetiti je možete svakim danom od 10 do 18 sati u Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji.

Organizatori su Hrvatski muzej turizma Opatija i Muzej čokolade Zagreb.