Twiggi neće u mirovinu

818

Twiggy-approved-press-picture

Iako s napunjenih 65 godina, Twiggy je i dalje zanimljiva i dopadljiva te sasvim odgovara standardima današnjih modela, pogotovo nanovo popularnim manekenkama seniorkama. Današnje vodeće svjetske marke zrele žene često stavljaju u prvi plan, što opravdavaju brojnim istraživanjima i ekonomskim razlozima tržišta. Zrela ženstvenost postala je tako njihov snažan adut pa dobro očuvane „bake“, vladaju podijima, modnom scenom i kozmetičkim kampanjama slavnih labela.

Pariški L’Oréal pokrenuo je svoju novu kampanju vođen idejom kako naše nesavršenosti, konkretno bore i godine mogu postati prednosti. S druge strane želimo iz ublažiti njegom, zdravim načinom života, kao i odgovarajućim frizurama. Iz istih razloga svoju su kampanju povjerili Twiggy ,nekoć planetarno popularnoj engleskoj manekenki, pravog imena Lesley Homby, koja je svojim izgledom prije pola stoljeća uvela revoluciju u manekenske vode. Sa svojim velikim začuđenim očima poput lutke, izuzetne vitkosti jer je u 16 godini težila tek 41 kilogram, bila je uzor mnogim današnjim mamama i bakama.

twiggy

Proteklih godina živjela je diskretno, prihvatila je miran život daleko od modne scene i sjaja reflektora te potpunu anonimnost bez ikakvih problema svjesna da poziv manekenke kratko traje. Ali nikad ne reci nikad i tako se sada Twiggy vraća na velika vrata, zahvaljujući upravo francuskom L’Oréalu. Na najnovijoj fotografiji iz kampanje Twiggi je ležerno ošišana u modernom “kvadratnom” stilu, pramenovi plave kose uokviruju njeno privlačno lice, ističući joj prepoznatljiv, otvoren pogled.

Twiggi se obraća publici i budućim kupcima na prisan način, kao budućim znancima i pri tom poručuje “Kosa mi je uvijek bila jako važna i svih ovih godina utjecala je na moj izgled”.

Frizura koju nosi znalački je ošišana, na prijelazu iz dječačkog izgleda u sofisticirani zreli look žene, zanimljiva je, jednostavna i kao stvorena za nju. Tako se je Twiggi vratila na svjetsku scenu modela i manekena, a zapravo njen povratak je započeo prije dvije godine kada se je pojavila uz Dannii Minogue u reklamnoj kampanji britanskog branda Mark&Spencer.

Djenana Džana Mujadžić

Komentari