Taj mračni predmet želja, George Clooney

521

Cure drage, ako niste znale, neodoljivi George Clooney opet je na tržištu. Da, da, ponovo je slobodan kao ptica. Pa možda se nekoj od vas posreći. Na svu sreću, George nije moj tip. Jer inače bih i sama bila u velikom iskušenju. Ruku na srce, nekako sam očekivala da će se dobri stari George skrasiti s Elisabettom Canalis. Jer je na početku njihove veze izjavio kako se prvi put u vezi ne osjeća sam nego kao da je doista u paru. Što je definitivno bio dobar znak. Ali prevarila sam se. I George se, valjda, prevario. Jer eto, odlučio je da opet želi biti slobodan. A onda sam, ne budi lijena, potražila na internetu kronologiju njegovih ljubavnih veza. I ustvrdila kako je najduža trajala nekih ciglih pet godina. Pih! Nedovoljno čak ni za Saturnov kvadrat veze koji bi zapravo donio pravu, ozbiljnu krizu. Jer, znate što govore o sedmoj godini braka/veze. I to je baš tako kako kažu jer Saturn svakih sedam godina radi kvadrat na svoju natalnu poziciju i donosi nam krize u životu, stavlja nas pred teške odluke. I naša ljubav koliko god da je na početku bila puna poleta nailazi na prve ozbiljne poteškoće (naravno, ako se to već prije nije dogodilo). No, na muci se poznaju junaci pa one stabilne i kvalitetne veze opstaju, transformiraju se i idu dalje još bolje nego prije baš poput dobrog vina.

Nego, ja sam htjela napisati nešto o Georgeu. I njegovom horoskopu. Dakle, istina je, čovjek je jako šarmantan. Naravno, ima podznak u Ribama i bit će za svaku ženu baš ono što bi ona htjela da bude. Nevjerojatna je sposobnost onih s podznakom u Ribama da se prilagode slici onoga što drugi od njih očekuju, ti ljudi su poput čarobnog ogledala u kojem se vidite prekrasnim i poželjnim kao što ste se uvijek zamišljali. Eto, u tome je Georgeova tajna. I naravno, u njegovom Suncu u znaku Bika, što ga čini senzualnim i putenim, bonvivanom koji zna uživati u svakom aspektu života. Nije da to nismo znali. Ali ipak moje dame, prije nego što krenete u potjeru za ne više tako mlađahnim Georgeom, jedno prijateljsko upozorenje. Jer naravno, kao i uvijek u životu, nije sve onako savršeno kao što izgleda na prvi pogled. Tražite li emocije, romantiku i tome slično, George nije momak za vas. Njegov Mjesec nalazi se u znaku Jarca, kontroliranom i racionalnom, nesklonom pokazivanju emocija prije svega praktičnom i konkretnom te nadasve suzdržanom na osjećajnom području. Da ne govorim kako je taj isti Mjesec u aspektu sa Saturnom, koji je također u znaku Jarca što potencira njegove bazične osobine. U prijevodu, tvrda stijena. Dakle, neće biti kao na filmu. Osim toga, tu su Venera u znaku Ovna i to još u aspektu s Uranom – on je muškarac koji voli slobodu, što nam umu to na drumu, to je njegova maksima. Vrlo je izravan u izražavanju onoga što želi i bolno realan kada kaže ono što misli. Pa ako se možete nositi s time….

Nije da ja ne volim dobrog, starog Georgea. Nego treba biti svjestan što dolazi u paketu s njime. I ne gajiti romantične iluzije kao što mi žene to volimo. On apsolutno ima svojih kvaliteta, život s njim je dinamičan i aktivan (Venera u Ovnu, Mars u Lavu), ali dobro je znati na čemu ste. Uostalom, i on je posve jasan što se tiče svojih planova za brak, više puta je naglasio kako se ne namjerava ženiti. I točka.

Karin Baloh Martić
astrodrom.hr

Komentari