Pogledajte novi spot Radio Aktiva i Geby ‘Ovo nije san’

104

Ska/reggae osmerac Radio Aktiv sastavljen od glazbenika iz Zagreba i Pule snimio je videospot za pjesmu “Ovo nije san“. U ovom zaraznom hitu na vokalu im se pridružila Martina Geber – Geby, prošlogodišnja dobitnica Porina, a to je ujedno i prva vokalna suradnja benda u dosadašnjem radu. Jura Troje, koji je već surađivao s Radio Aktivom na spotovima “Vrtimo se“ i “Jure, žure“, i ovaj je put zaslužan za scenarij i režiju, a za montažu i snimanje pobrinula se Mateja Ilijašev. Koreografija i ples koji su se savršeno uklopili u interijer tzv. Lovačke sobe u Shock Show Industryju (“Katran“) djelo su Sare Piljak.

“Dok sam pisao pjesmu, duet mi nije bio ni na kraj pameti, možda zato što je tekst malo osobniji i intimnijeg karaktera, iako je, kasnije će se ispostaviti, dovoljno univerzalan i za muško-žensku interpretaciju. Geby, s kojom se već dugo poznajemo, bila je logičan izbor, a ona je našu ponudu objeručke prihvatila. Vjerujem da će se većina slušatelja pronaći u ovoj pjesmi jer ona primarno govori o svakodnevnim unutarnjim borbama i dilemama. Glazbeno smo se malo poigrali s drugačijim zvukom i jako smo zadovoljni kako je pjesma u konačnici zazvučala” – autor pjesme Brane, pjevač i gitarist benda.

Martina Geber Geby sve je viđenije lice na domaćoj glazbenoj sceni, a nakon velikog hita s Grettom “Malena“, ovo joj je drugi značajniji duet: “Brane je predložio suradnju zato što je htio da i njegova pjesma osvoji Porin za vokalnu suradnju, a znamo koja je dobitna formula za to. Odličnu pjesmu je već imao, kao i super bend. Falio mu je još sufiks feat. Geby u naslovu singla. Tako da, mislim da je sasvim logično da je baš mene pozvao da mu se vokalno prdružim u ovoj pjesmi, haha. Šalu na stranu, pjesma me stvarno oduševila na prvu. Odmah me zarazio njen plesni disco ritam i melodičnost. Tekst je smislen(što nije tako često pojava,haha) i mislim da svi ponekad razmišljamo o tome da ‘prespavamo’ život.“

“Ovo nije san“ je treći singl s hvaljenog albuma “Stvarnost između reklama” (Aquarus Records / Spona, 2015.). U gotovo 5 godina postojanja Radio Aktiv je skrenuo pažnju na sebe kvalitetnom svirkom koja uvijek izaziva ples i pozitivne vibracije kod publike, ali i osvajanjem Fender Mega muzika nagrade za najbolji mladi bend u 2013. ili nominacijom za Porin u kategoriji “Najbolji novi izvođač“ u istoj godini. Posljednji album podigao je ljestvicu u kvalitativnom i produkcijskom smislu te naišao na dobar prijem kako kod kritike, tako i publike.

Komentari