Naslijeđe vremena

179

Barbara Erskine donosi predivnu i jezovitu pripovijest o mračnim silama i mističnim moćima. Drevna crkva polagano odaje svoje tajne skrivene tijekom dugo vremena, ali Abi Rutheford strahuje da je ona jedina koja osjeća drevnu moć te građevine…

Vrijeme: sadašnjost. U Cambridgeu nalazimo Abi, tek proglašenu svećenicom Engleske crkve, koja s poslom započinje u ozloglašenoj župi. Glavni svećenik ondje je karizmatični no fundamentalistički nastrojeni Kier. On zamjera Abi na njezinoj sklonosti mističnome te također zbog toga što se bavi izlječenjima.
Kada Abi ima viziju u kojoj joj se otkriva kongregacija stare crkve, Kier ju optužuje za vještičarenje. Ali Abi se uskoro ukažu nove vizije: čitava mračna povijest jedne obitelji iz vremena Rimskog Carstva, puna izdaje i zaklinjanja na krvavu osvetu. Abi se mora boriti sa silama iz pretskazanja, s nadolazećom stravom, kao i s osobnim demonima, koristeći vještine starih Druida te šamana iz sumnjivih izvora…

“Sjajno eskapističko štivo!” Woman and Home

“Kombinacija Stephena Kinga i Ruth Rendell.” Frank Delaney

“Pripovjedni talent Barbare Erskine je neosporan!” The Times

Barbara Erskine rođena je 1944. godine. Završila je studij škotske povijesti na Sveučilištu u Edinburghu, a tijekom studija započela je pisati svoj prvi roman, koji će u konačnici postati knjiga pod naslovom Kingdom of Shadows. Erskine je autorica jedanaest romana koji pripadaju žanrovima fantasyja i horrora te obrađuju povijest, a koji su prodani u milijunima primjeraka.
Autoričina strast prema povijesti rodila se u njezinoj obitelji – njezini su preci živjeli dva stoljeća u Indiji. Kao dijete koje je odraslo u Engleskoj, uvijek su je mamile egzotične indijske priče i predmeti koje su njezini preci ponijeli sa sobom – svileni sariji predivnih boja, papuče neobična oblika protkane zlatnim i srebrnim nitima i neobični mirisi i esencije koje je nalazila u kutijama na kućnom tavanu. Njezina tetka bavila se obiteljskom genealogijom i Erskine je od nje preuzela ljubav prema pričama iz davnine i fascinaciju obiteljskim stablom, a istraživanje o obiteljskim genima u tetkinoj je verziji išlo tako daleko da je pronašla kako je jedan od predaka Erskineovih bio ni manje ni više nego bog Woden! Ova kombinacija konkretnih istraživanja i maštanja o korijenima nadahnula je Barbaru Erskine u njezinom ranom pisanju.

Ljevak, knjige bez granice!

Komentari