Poznat po jedinstvenoj lokaciji, intimnoj atmosferi te istančanom glazbenom ukusu Dimensions festival upravo je iz rukava izvukao još jedan svoj adut – zabave na brodovima. Uz to što će publika kroz pet dana i noći, od 26. do 30. kolovoza, čuti vodeće svjetske izvođače s techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk i soul glazbene scene na više od deset životopisnih pozornica na tvrđavi Punta Christo, cijeli mali festival će se odvijati i na brodovima na pučini pred festivalskom lokacijom.

U partnerstvu s Dimensions festivalom domaćini zabava na brodovima su brojne renomirane izdavačke kuće, kolektivi i glazbeni mediji kao što su Eglo Records, Hessle Audio, Metalheadz, Giegling, Resident Advisor. Brodovi će danonoćno ploviti prekrasnom obalom pulskog zaljeva i Nacionalnog parka Brijuni, s polazišnom točkom u luci podno tvrđave Punta Christo.

Ulaznice za party brodove kreću u prodaju u srijedu, 10. lipnja, kada će izaći i kompletan lineup brodskih zabava.

Outlook - boat by sunset - credit Marc Sethi

Prvi dan festivala, u četvrtak 27. kolovoza, isplovit će Berlin Community Radio, brod popularne berlinske radio stanice koji će za DJ pultom ugostiti Malu, Kemala (Berceuse Heroique) i Telephones. Isti dan zaplovit će londonski Turf brod s Konom, Napperom, Remijem i specijalnim gostom kojeg ćemo saznati uskoro. Vodeća londonska izdavačka kuća i klubska večer Electric Minds ugostit će Osunlade, Anthonyja Parasolea i Dolana Bergina.

Kapetani Sadar Bahar i Antal (Rush Hour), koji upravljaju brodom Soul In The Hole u petak će se pobrinuti za pravu disco i house brodsku feštu. Izdavačka kuća Eglo Records dovodi briljantni trio Floating Points, Hunee i Alexander Nut koji će publiku povesti na glazbeno putovanje spajajući nespojive žanrove. I ove godine Dimensions festivalu se pridružuje najveći svjetski magazin za elektronsku glazbu – Resident Advisor, čiju posadu čine Daniel Avery i Horse Meat Disco.

Na subotnjem redu plovidbe je brod na kojem se ‘sukobljavaju’ predstavnici Audio Asyluma iz Newcastela i Abandon Silencea iz Liverpoola, velikani housea i techna – Motor City Drum Ensemble i Jeremy Underground. Isti dan iz festivalske luke isplovit će brod izdavačke kuće Dispatch Recordings na čijem će se DJ pultu izmijeniti Zero T, DLR, Cern, Scar i MC Fokus.

Nedjelja, 6. kolovoza, ujedno i posljednji festivalski dan nam donosi finu selekciju međunarodnog glazbenog projekta 22 Tracks i njihove kuratore; Lefto, Eliphino i Jon K. Metalheadz, kultna drum’n’bass izdavačka kuća i njeni kapetani Goldie, Doc Scott, Source Direct i MC Visionobi provest će publiku na pravu lekciju iz povijesti glazbe s posebno osmišljenim brodskim programom – Metalheadz History Sessions. Najistaknutija izdavačka kuća 2014. po izboru Resident Advisora, bio je Giegling, koja će na svom vlastitom brodu predstaviti Edward, Dustin i Konstantin. Na moru i pod usijanim pulskim suncem će im se pridružiti brod glazbenog magazina Stamp The Wax s Gerdom Jansonom, Robin Sure i Harrijem Pepperom.