Mars poriv koji nas vodi naprijed

136

Vozeći se neki dan gradskom zaobilaznicom, iza mene, a uskoro i pored mene projurio je skup i brz automobil. Za volanom mlada i sitna djevojka koja jedva vidi preko komandne ploče, ali juri itekako preko ograničenja. Naravno da sam se zapitala može li ona doista kontrolirati tako jak i brz automobil.

Poriv koji nas vodi prema naprijed u astrologiji je Mars, osvajač novih teritorija i branitelj onoga što smatramo svojim. Mars je naše oružje u borbi života, a njegova pozicija po znaku opisuje način na koji se borimo za svoje ciljeve. Ovo je planet nagona koji nas spašavaju u opasnim situacijama, ali predstavlja i sve naše agresivne porive koje nije uvijek lako kontrolirati baš kao ni prebrzi automobil na cesti.

Naglašen Mars imaju sportaši koji visoku razinu vlastite energije koriste kako bi postigli vrhunske rezultate, kako bi pobijedili i slavili, osjećali se boljima. Mars je planet boksačkih ringova i nogometnih arena, voli se natjecati i dokazivati. Naravno, ovo je muški planet i u horoskopu žena opisivat će tip muškarca koji će je privlačiti.

U grčkoj mitologiji Mars je Ares, bog rata, ali ne i bog pobjede. Zbog svoje naprasite prirode i ne baš bistra uma nije bio omiljen među bogovima i njegovi poduhvati su uglavnom završavali neuspjehom. Baš tako neuspješan i neučinkovit može biti Mars u horoskopu ako ne držimo svoje instinkte i strasti pod svjesnom kontrolom. Oni nas tada vode tko zna kamo baš poput brzog i snažnog automobila u rukama neiskusnog vozača. Zato je i najbolja njegova pozicija u zodijaku u znaku Jarca. U tom kontroliranom i organiziranom znaku snagu i sirova energija Marsa dobiva usmjerenje i učinkovitost, on postaje koristan, u službi je ostvarenja ciljeva, upravo onakav kakav bi trebao biti u svom najboljem izdanju.

Karin Baloh Martić
astrodrom.hr

Komentari